Kategoriler
Mobil

Sony’de kulaklık girişini kaldıracak

Akıllı telefon üreticilerinden bazılarının kulaklık girişini kaldırması, diğer üreticileri de etkilemiş gibi gözüküyor. Sony’de kulaklık girişini kaldırıyor. Gündeme düşen haberlere göre Sony tarafından üretimi yapılacak olan Xperia PY7-21831A  yeni modelin ABD Federal İletişim Grubu tarafından  onaylandığı açıklandı. Bu açıklama ile birlikte gündeme Sony’nin 3.5 mm kulaklık girişini kaldırdığı haberi düştü. Geçtiğimiz yıllardan itibaren iPhone’un da dahil olduğu listeye, Sony’de ismini yazdırmış olacak. Böylelikle şarj ve kulaklık girişi tek bir yerden olacak. Ayrıca gündemde yer alan haberlere göre de Sony tasarımda da yeniliğe gidiyor.

Sony tasarımı yenileyecek mi ?

Tasarım değişikliğinin kulaklık girişi ile alakalı olduğunu düşünürsek ciddi bir yenilik geliyor olabilir. Sony’nin Xperia modellerinde yeniliğe gitmesi pazar payını arttırma çabaları olarak düşünülebilir. Apple ve Samsung’un çıkardığı amiral gemilerinden sonra ( iPhone X – Samsung S8 ) Sony’nin de yeniliğe giderek yeni kullanıcı kitlesi kazanma stratejisi olabilir. Her ne kadar Apple ve Samsung bu telefonlar ile 2018 yılına giriş yapmış olsalar da Türkiye pazarını düşündüğümüzde fiyatların çok yüksek olduğunu görüyoruz. Eğer Sony bu fiyat politikasını iyi değerlendirir ve daha uygun ücretlerde yeni modeller çıkarırsa, kullanıcılar tarafından tercih edilebilir.

Geçtiğimiz haftalarda ise hatırlayacak olursanız Sony’nin OLED panel kullanacağı haberini sizlere duyurmuştuk. Yeni gelen haberle birlikte Sony’nin büyük bir yeniliğe gidiyor olduğu söylenebilir. Sony OLED panel kullanacak konusundan size duyurduğumuz haberi okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir