Kategoriler
Mobil

Samsung Qualcomm’u Kullanmayı Bırakıyor

Samsung bu aralar Galaxy S9 üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığı ve biran evvel çıkarmaya hazırlandığı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Şirketten gelen bilgilere göre kod adı Star olan S9 2018’in Nisan aylarında çıkması beklenmekte. 

Diğer bir iddia Galaxy S9’da Snapdragon 845 ile gelmeyecek olması gelen bilgilere göre Samsung, Galaxy S9’u Qualcomm yonga seti yerine Exynos sistem cipiyle Amerika pazarında piyasaya sürmek istiyor.

Qualcomm’un yongaları GSM ve CDMA’yı destekliyor

Weibo’da Exynos 9810’un hem GSM hem de CDMA şebekelerini desteklediği için bu işlemciyi kullanacağı açıklandı. Eğer yapılan bu iddia doğruysa S9 ve S9+’ta sadece Exynos 9810 ile gelmesi mümkün olabilir.

 

Exynos serisi cipler ise sadece GSM şebekesini destekliyor. Exynos 9810’da iki ağ için de destek sağlanırsa Samsung’un kendi üretim yongalarını kullanması şaşırtıcı olmaz. Buda Samsung için gerçekten büyük bir yol almış demektir.

Galaxy S9‘da Sunflower adlı yeni AMOLED panel teknolojisinin olacağı ise diğer bilgiler arasında gelen bu bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz henüz bunları Samsung tam olarak bir açıklama yapılmadı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir