Kategoriler
Mobil

Samsung Grafen topu teknolojisini geliştirdi

Samsung’un geliştirdiği Grafen Topu  teknolojisi ile şarj sorunu ortadan kalkacak. Samsung’un patentini aldığı yeni teknolojisi ile batarya daha uzun süreli kullanılabilecek.

Samsung’un yeni aldığı Grafen topu teknolojisi ile, günümüzün teknolojik anlamda en büyük sorunlarından biri olan “pil sorunu” ortadan kalkabilir. Çünkü bu teknoloji sayesinde telefonun pil kullanım süresi %45 daha fazla olabilecek. Aynı zamanda daha hızlı şarj imkanı sağlayan teknoloji ile 12 dakikada telefonlar şarj edilebilecek.

Günümüzde en hızlı şarj edilme süresi olarak  Qualcomm Quick Charge 4+destekli  4000 mAH pilin 1 saatte %85 şarj olması gösterilebilir. Bunun dışında ise herhangi bir firma tarafından Lİ-ON dışında bir pil kullanılmıyor. Samsung eğer bu teknolojide başarılı olursa akıllı telefon tarihinde büyük bir başarıya imza atacaktır. Samsung’un bu geliştirme sürecinden sonra diğer firmaların bu konuda çalışma yapması bekleniyor. Çünkü Samsung bu konuda iyileştirme sağlarsa büyük bir avantaj elde etmiş olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir