Kategoriler
Teknoloji

AGON destanı: İlk savaş çağrısından bir sonraki oyun planına

Kökeni Eski Yunanca’dan gelen AGON, rekabet, çatışma ve karşıtlığı temsil ediyor. Özellikle oyunculara yönelik bu monitor serisi, bu gözüpek ad ile, bir çarpışma alanı kuruyor. AGON serisi, birinci sınıf özellikleri, yenilikçi teknolojileri ve cazip fiyatları ile hem zevk için hem de rekabet amaçlı oyun oynayanların sevgisini ve beğenisini kazandı. 24 inç ile 35 inç arası geniş bir yelpazede değişen ekran seçenekleri, düz ya da kavisli ekranları ve yüksek yenileme hızları ile AGON monitörleri, GPU tercihi ne olursa olsun pek çok oyuncunun masasında yer fethetmeyi başardı.

AGON – Açılış Hareketleri
AOC, birinci sınıf oyun monitörü serisi AGON’un piyasaya çıkacağını ilk kez 2016 yılının Mart ayında duyurdu ve ilk olarak AG271QX modelini sundu. Geleceğe karşı dayanıklı 27 inçlik bu model, daha fazla ayrıntı için 1440p çözünürlükte hızlı bir TN paneline, 144 Hz’lik yenileme hızına, 1 ms’lik tepki süresine, ve herhangi bir tutukluk ya da kırılma olmadan akıcı, pürüzsüz bir oynanabilirlik sağlayan FreeSync desteğine sahip. AG271QX modeli ödülleri çabucak toplarken G-SYNC’e sahip, 24 inç ölçüsündeki benzer özelliklere sahip kuzenleri de 2016’nın devamında raflardaki yerini aldı.

Daha sonra 2017 yılının Ocak ayında, rekabetçi FPS oyuncularının dört gözle beklediği model piyasaya çıktı – AOC AG251FZ. Piyasadaki en hızlı paneli kullanan, 240 Hz yenileme hızına sahip bu model, hız dolu oyunlarda en akıcı hareketi sunmak için minimal girdi gecikmesine sahip ve hareket bulanıklığını ortadan kaldırıyor. AG251FZ modeli, Team Liquid de dahil olmak üzere pek çok e-spor oyuncusunun tercihi haline gelerek rekabetçi oyun monitörlerinin çıtasını belirliyor ve e-spor etkinliklerinde sayısız kez ilgi odağı oldu. FreeSync desteği, 1 ms’lik tepki süresi ve Full HD çözünürlüklü TN paneli ile, AG251FZ modeli savaşırken istenen rekabet avantajını sağlıyor. Üstelik olağanüstü başarısından sonra, 2017 yılının ağustos ayında AOC bir de G-SYNC türünü – AG251FG modelini piyasaya çıkardı.

Kavisin ötesinde
2016 yılının kış aylarından beri, kavisli ultra geniş AGON modelleri AG352UCG ve AG352QCX ile, gerçekliğe hiç olmadığı kadar yaklaşan sanal dünyaların keyfini çıkarıyoruz. 35 inçlik ölçüleri ve 2000 mm’lik kavis yarıçapları ile, bu modellerin bize eğlence getireceği kesin. Bu modellerin VA panelleri 21:9 görüntü oranına, 2000:1 kontrasta ve tutukluk ya da kırılma olmaması için G-SYNC ya da FreeSync’e sahip. Daha sonra ise, kavisli modeller ürün grubu aşina olduğumuz 16:9 oranındaki modellerle genişletildi: AG322QCX (1440p çözünürlükte 32 inç) ve AG272FCX (1080p çözünürlükte 27 inç). 3 taraftan çerçevesiz tasarıma sahip bu şık monitörlerin 1800 mm’lik daha da küçük bir kavis yarıçapı var. Böylece tam anlamıyla sürükleyiciliği ve FreeSync desteği sayesinde de tutukluk yapmayan bir oynanabilirliği garantiliyor.

Bütün AGON modelleri, gözlerdeki ve bedendeki yorgunluğu azaltmak için ayarlanabilir ergonomik ayaklar, çeşitli oyun modları, stereo hoparlörler, Gölge Kontrolü ve Düşük Girdi Gecikmesi modları, Flicker-Free (Titreşimsiz) ve Düşük Mavi Işık teknolojileri ile donatıldı.

Şu ana kadarki 11 model ve gelecekte çıkacak pek çok daha fazla yenilik ile AOC, gerçekten kendisini oyun sektöründe önde gelen adlardan biri olarak konumlandırmayı başardı. Şimdiye kadar Avrupa çapında AGON monitörleri hakkında 480’den fazla değerlendirme yayımlandı.

E-sporu daha da ileriye taşıyor
AGON ekranları, aralarında DreamHack, the Intel Extreme Masters, Dotapit ve Insomnia’nın da bulunduğu 80’den fazla üst düzey e-spor etkinliğinde hizmet sundu. E-spor disiplinlerinin tüm yelpazesinde – hem hız dolu MOBA (Çevrim içi Çok Oyunculu Savaş Arenası) ve FPS (Birincil Ekrandan Vuruş) şampiyonalarında hem de yarış simulasyonlarında ya da dövüş oyunlarında – profesyoneller kadar hayranlar tarafından da kullanılıyorlar. Böylece rekabetçi şampiyonalarda oyunculara en iyi performansı sunarak avantaj sağlıyorlar.

Gelecek manevraları
gamescom 2017 sırasında AOC, sadece 0.5 ms’lik ultra hızlı tepki süresine sahip monitörlerine ek olarak, en yeni ultra yüksek çözünürlükler, 144 Hz ya da daha yüksek yenileme hızları ve HDR (High Dynamic Range- Yüksek Dinamik Aralık) desteği sunan en yeni AGON³ monitörlerinin piyasaya çıktığını duyurdu. HDR, olağanüstü bir parlaklık sağlıyor ve renkleri de muhteşem bir kontrast ile sunuyor. 0.5 ms’lik tepki süresine sahip en hızlı bu monitörler sayesinde, saniyenin binde birinin bir bölümünün bile önemli olduğu yerlerde oyuncuların ivmelerini korumalarını sağlayarak onların, başarılarını engelleyebilecek herhangi bir ayrıntıyı kaçırmamalarını sağlıyor.

Sadece 0.5 ms’lik tepki süresi ile yıldırım hızındaki modellerden biri olan AG273QCX 144 Hz’de 27 inçlik kavisli bir TN paneli ile donatılacak ve QHD (1440p) çözünürlüğe ve AMD’nin HDR’li FreeSync2’sine sahip olacak. Geniş bir renk gamı desteği ile, bu model TN panellerindeki en iyi renk reprodüksiyonlarından birine sahip olacak. Bu modelin G-SYNC ile donatılmış kardeşi AG273QCG de benzer özelliklere sahip. Onun HDR’ı bulunmuyor ama onun yerine 165 Hz’de daha yüksek yenileme oranı ve HDR’li FreeSync2 yerine de G-SYNC desteği bulunuyor.

2018’de piyasaya çıkması planlanan bu AGON³ modelleri ile AOC, oyunculara engel olan dış faktörleri ortadan kaldırıp gerçek yeteneğin ışıldamasına izin vererek, bir kez daha en son yenilikçi teknolojileri oyunculara sunma sözünü yerine getiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir