Kategoriler
Mobil

Samsung Galaxy S8 Fotoğraf ve Kamera Çekimi

Harika bir telefondan harika kameradan en iyi şekilde faydalanın..!

Samsung Galaxy S8 vitrindeki yerini aldı ve kısa sürede akıllı telefon ile mobil fotoğrafçılar için en iyilerden biri olduğunu kanıtladı.

S8 mobil kameralarda hareketli çekim için gerekli olan hızlı otomatik netleme üst düzey düşük ışık performansı ve geliştirilmiş görüntü işleme özelliklerini bir arada topluyor.
Hepimiz akıllı telefonlarda kamera uygulamasının nasıl işlediğini biliriz. Eğer S8 ile çekim yapmaya düşünüyorsanız bilmeniz gereken bir kaç noktayı sizinle paylaşmak isterim.

1- Kamerayı başlatmak için üç temel hareket
1a-Kilit ekranından kamerayı hızlıca kaydırmanız yeterli olacak
1b-Ana ekranda veya uygulama sayfasında kameraya dokunmak yeterli olacak
1c-Telefonun yan tarafında bulunan güç düğmesine iki defa dokunmanız yeterli olacak

Fotoğraf çekme

Tek kare fotoğraf için hafifçe dokunmak yeterli olacak,
Eğer birden fazla fotoğraf çekmek isterseniz çekim düğmesine basın ve basılı tutun bu yeterli olacak,
Eğer yakınlaştırma yani zoom yapmak için deklanşörü sağa doğru kaydırmanız yeterli olacaktır.

Ayarlar

Bu menüde video ve fotoğraf boyutunu ve daha fazla özelliğini istediğiniz gibi değiştirme imkanı sunuyor. Bunu yapacağınız yer ekranın köşesinde bulunan dişli çarkına dokunmak

Otomatik odaklanmayı izleme

İzleme AF’yi açın. Vizörde dokunduğunuz nesneleri kitler ve takip eder. Hareketli videolar için oldukça yaralıdır.

Şekil düzeltmesi

S8’in kamera açısını geniş olmasından köşelerde bir miktar bozulma fark edeceksiniz ve bunu gidermek için bu seçeneği açabilirsiniz.

Resimleri ön izlemiş gibi kaydedin

Selfie kamera ayna gibidir, gerçekte nasıl görüneceğiniz göstermek için kayıtlı görüntüleri ters çevirmeyi varsayılanı yapar. Bunu değiştirmek için bu geçiş tuşunu çevirin.

RAW fotoğraflar

Ayarlar’da “resim boyutu” na, altındaki ise “RAW ve JPEG dosyalarını kaydet” seçeneği için bir geçiş var. RAW dosyaları, görüntü sensöründen en doğru okumayı sağlarken JPEG’ler daima işlenir ve sıkıştırılır

DÜZENLEME

Samsung galeri içine yerleştirilmiş iyi bir görüntü düzenleyicisine sahiptir.Fotoğraflarınıza bakarken düzenlemek istediğiniz düzenle düğmesine dokunmanız yeterli olacaktır.
S8 için daha bir çok detay olması mümkün ancak kısa zamanda sizlerle paylaşmak istediğimiz kamera ve fotoğraf deneyimimiz şimdilik bu kadar sizinde S8 için deneyiminiz var ise bizimle paylaşmanızı rica ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir