Kategoriler
Mobil

Nokia Android Sürüm Kullanacağını Açıkladı

Nokia artık Andiroid işletim sistemiyle geliyor. Nokia 6, Nokia 5 ve Nokia 3 henüz piyasalara çıkmadığı halde yeni Nokia Android telefonlarının üretimini üstlenen HMD Global, TechRadar sitesinde açıklanan yeni üç telefonun günün birinde Android O, diğer bir deyişle Android 8.0 sürümü ile geleceğinin açıklamasını yaptı.

Google tarafından açıklama yapılmıştı

Android O’nun ilk geliştirici ön izleme sürümünü mart ayında Google tarafından yayınlanmıştı Geçtiğimiz Ayda  I/O 2017 etkinliğinde ise bu sürümle ilgili yeni detaylar paylaşıldı ancak henüz resmi bir açıklama gelmemişti.

Bir HMD Global yetkilisi, Google’ın Android O güncellemesini OEM iş ortaklarına dağıtmaya başlamasıyla birlikte akıllı telefonlarının da bu yeni sürümü alacaklarını kaydetti. Ayrıca HMD Global’in aylık Android güvenlik güncellemelerini sunma konusunda taahhüdünün de bulunduğunu açıkladı.

Android O güncellemesinin 2017’nin üçüncü çeyreğine doğru veya dördüncü çeyreği başında yani eylül veya ekim aylarında çıkması kesin gözüyle bakılıyor. Yeni Nokia akıllı telefonları hemen bu zamanda Android O güncellemelerini almayacağını Şirket sözcüsü de Nokia 6, Nokia 5 ve Nokia 3 için Android O geliş tarihi konusunda net bir yorumda bulunamayacağının altını çiziyor.

Geçmişte bazı üreticilerin yeni sürümü dağıtmaya başlamasının aylar aldığını açıklamıştı Ancak Nokia markalı yeni akıllı telefonların saf Android’e yakın bir kullanıcı arayüzüne sahip olması bekleniyor onların yeni nesil sürümü alma süreçlerinin daha hızlı olacağının açıklamasını yaptı yani bu da demek oluyor ki artık Nokia artık Andoroid sürümle gelecek demektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir