Kategoriler
Teknoloji

Yüz tanıma teknolojisi havalimanlarında hayata geçiyor

Yüz tanıma teknolojisi hava limanlarında hayata geçiyor. Belkide en önemli güvenlik kontrollerinin alındığı yer olarak biliriz hepimiz hava limanlarını. Buda yetmiyor anlaşılan ki yeni uygulama ile güvenlik boyutu değişiyor.

Yıllardır uçuş kontrollerinde hassasiyetle yapılan güvenlik kontrolleri hepimiz biliyoruz ve bu güvenlik kontrollerine teknoloji desteği ile gelen yeni yüz tanıma teknolojisi uygulaması ile bir tık daha yukarı taşınıyor.

Uçuş öncesi kontroller

Uçuş öncesi yapılan kontrollerde önce her şeyi üzerinizden çıkarıyorsunuz daha sonra polis kontrol denetiminden geçiyorsunuz sonra  check-in için kimliğiniz ile birlikte banko bölümüne gidiyorsunuz bitmiyor uçuş bölümüne girmek için bir kimlik kontrolünden daha geçiyorsunuz son uçuş kapısından geçmek için bilet ile birlikte tekrar kimlik kontrolünden geçiyorsunuz ve burada artık düzenli bir sıra yok kim önce sıraya girer ise önce o geçiyor.. Kaç kontrol noktası oldu ben sayamadım. Ama bütün bu kontrol geçişleri sadece ve sadece bizim için kesinlikle. Daha güvenli bir yolculuk geçirebilmemiz için.

Yüz tanıma teknolojisi

Hava limanı şirketleri son noktada yeni yüz tanıma teknolojisi ile son kontrol işini daha pratik olarak çözmek istiyor.

Bu şirketler den bir tanesi olan ABD’deki JetBlue hava yolu, biniş kapısına yerleştireceği bir tarayıcı ile yolcuyu yüzünden tanıyarak bilet ve kimlik göstermeden kapıdan geçmesine izin verilerek uçağa binebilecek. Şirket bu uygulamayı önümüzdeki ay hayata geçirmeyi planlıyor ve ilk uçuş rotası olarak Boston’dan Aruba’ya gerçekleşecek. Bu yüz tanıma teknoloji kısa bir süre sonra tüm hava limanı şirketleri tarafından hayata geçirilecek gibi çünkü hepsi yakın markajda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir