Kategoriler
Mobil

Huawei Mate 20 Lite’ın satış fiyatı açıklandı

Huawei tarafından tanıtımı yapılan Mate 20 Lite akıllı telefonun fiyatı belli oldu. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre telefonun fiyatı 3799 TL olarak belirtildi. Kullanıcılar ise fiyatın beklentinin üzerinde olduğunu belirtiyorlar. Fiyatı açıklanan Mate 20 Lite modelinin satışı ise Eylül ayı içerisinde başlayacak. Ayrıca gündemde yer alan bilgilere göre Huawei tarafından P20 modellerine zam yapılacağı öngörülüyor.

Huawei Mate 20 Lite’ın  özellikleri

Tanıtımı yapılan akıllı telefonu  özelliklerini inceleyecek olursak, telefon 6.3 inç bir ekran ile kullanıcılara sunuluyor. Ekranın çentikli olduğunu belirtmekte fayda var. Şirket telefonda Kirin 710 Yonga Seti kullanmayı tercih etmiş. Grafik tarafında ise ARM Mali G65 tercih edilmiş. Ayrıca telefonda 4 GB Ram bulunuyor.64 GB dahili hafızası bulunan telefonda MicroSD kart desteği de bulunuyor. Telefonun önünde ve arkasında ikişer adet kamera bulunuyor. Arka kameralardan bir tanesi 20 MP iken, yardımcı olarak kullanılan kamera ise 2 MP çözünürlükte. Yine şirket yardımcı kamerayı derinlik tespiti için kullanmış. Ana kamera 4K video kayıt edebilme özelliği ise yok. Kullanıcılar bu durum karşısında oldukça şaşkın durumda. Çünkü piyasada daha düşük fiyatlı telefonlarda bile 4K video özelliği bulunuyor. Telefonun ön tarafında bulunan kameraları inceleyecek olursak, ilk kamera 24 MP çözünürlükte. Yine yardımcı olarak kullanılan ikinci kamera ise 2 MP çözünürlüğe sahip. Ön kamera da yüz tanıma teknolojisinin kullanıldığını belirtmek gerek. Telefonun batarya kısmında ise 3750 mAh tercih edilmiş. Ayrıca telefon  Android 8.1 ve EMUI 8.2 yüklü olarak geliyor.

Huawei tarafından yapılan açıklamaya göre ise  Mate 20 Lite‘ın fiyatı 3799 TL.

“Huawei Mate 20 Lite’ın satış fiyatı açıklandı” için bir yanıt

Huawei Mate 20 Lite fiyatı çok yüksek geldi bana. 2800- 3100 arasında olması gerekiyordu. Anlaşılan bütün firmalar fiyatları güncelleyecekler. İkinci el alacağız mecburen.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir