Kategoriler
Mobil

Hindistan’da Nokia 6 Çılgınlığı

Akıllı telefon piyasasına Android işletim sistemli Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 cihazları ile hızlı bir giriş yapan Nokia firması; orta segment telefonları için, Barcelona bilişim fuarından sonra rekor talep almaya devam ediyor.

Son olarak Nokia 6 modeli için Hindistan’da özel bir fiyat politikası belirleyen Nokia firması; yaklaşık 1.000 liralık cihaz için, 1 milyondan fazla ön sipariş aldı. Amazon internet sitesi üzerinden gerçekleşecek olan satış için; firmanın talepleri karşılayıp karşılayamayacağı ise, cihazı satın almak için 23 Ağustos tarihini bekleyen kullanıcıların, en çok merak ettiği konu oldu. Amazon tarafından yapılan açıklamaya göre, cihazla ile ilgili satış politikasının Nokia tarafından belirlendiği; talep üzerindeki satışlar için bilgilerinin olmadığı yönündeki açıklama, cihaz için sonradan başvuru yapan kullanıcıları endişelendirdi.

HMD Firmasından Yazılı Açıklama

Amazon firmasının açıklamasının ardından; gün içerisinde sayısız mail aldıklarını dile getiren HMD yetkilileri, hiçbir talebin olumsuz olarak sonuçlanmayacağı açıklaması ile Nokia kullanıcılarının yüreğine su serpti. Ellerinde talebin fazlasını karşılayacak ürün olduğunu belirten HMD yetkilileri, üretimlere hız kesmeden devam ettiklerini açıklamalarına ekledi. Olası ekstra talepler için olağanüstü hal ilan ederek sadece Nokia 6’ya yönelebileceklerini belirten yetkililer; 23 Ağustos’a kadar olan talepler için, fiyat artırımına gitmeyeceklerinin de müjdesini verdi.

Nokia 6 Özellikleri

8 çekirdekli işlemci ve 3 GB Ram özellikleri ile dikkat çeken Nokia 6’da; işlemci hızı 1.4 olarak telefona dahil ediliyor. 32 GB dahili hafıza ile kullanıcılar ile buluşan cihaz; kutusundan, Android Nougat 7.1.1 ile çıkıyor. Hızlı şart özelliği ile desteklenen bataryası 3000 Mah olarak dikkat çeken cihaz; siyah ve gümüş renk seçenekleri ile raflardaki yerini alıyor.

THN –teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir