Kategoriler
Mobil

Galaxy Note 8 Basınca Duyarlı Sisteme Geçebilir

Galaxy Note 8 akıllı telefonları için yeni detaylarla karşılaşmaya devam ediyoruz. Ortaya çıkan yeni iddialarla beraber Galaxy Note 8 akıllı telefonlarının içerisinde kullanılacak olan işlemci modelleri ve telefonların kutu içeriğinde sürprizler olacağı haberleri ortaya çıkmıştı. Haberlere göre kullanıcıların yeni seri akıllı telefonların kutularının içerisinde özel geliştirilmiş bir kılıfa sahip olacağı belirtilmişti. Telefonların kutusunun içerisinde Samsung’un geliştirdiği kılıfların bulunacağı bilgisinin hemen ardından bu kez ise akıllı telefonların ekranları hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Peki, yeni ekran sistemi nasıl olacak?

Galaxy Note 8 Ekranlarında Özel Teknolojiler

Tahminlere bakacak olursak Galaxy Note 8 modelinin ekran kısmında basınca duyarlı bir yüzey kullanılacağı belirtiliyor. Bu yüzey Apple’ın iPhone akıllı telefonlarında gördüğümüz ve tüm uygulamaların detaylı ayarlar menüsünü sunmaya yarayan 3D Touch sistemine bir hayli benzer olacak. Kullanıcıların yeni ekranlarda basma şiddetlerinin tespit edilmesi sağlanacak.

Galaxy Note 8

Bir nevi ekrana ne kadar sert bastığını tespit edilmiş olacak. Bu durumda da hem ekran ayarları hem de uygulama ayarlarının kullanıcıların ekrana basma şiddetlerine göre değişebileceği de belirtiliyor. Konu hakkında Samsung tarafından resmi açıklamalar yapıldıktan sonra daha iyi anlamamız mümkün olacak fakat akıllı telefonların patent görsellerinde de böyle bir teknoloji kullanıldığını görmüştük.

Haliyle iddiaların biraz daha güçlü iddialar olduğunu ve Samsung’un basınca duyarlı ekranlara da daha sıcak bakan bir firma olduğunu söyleyebiliriz. Galaxy Note 8 akıllı telefonlarının parmak izi sensörlerinin de arka kapak üzerinde konumlandırılacağını düşünecek olursak, Samsung’un basınç teknolojisini sanal tuşa özel sunabileceğini görebiliriz. Bu şekilde tüm ekran yüzeyine özel bir teknoloji sunulmaması muhtemel olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir