Kategoriler
Mobil

Apple, derinlik algılama konusunda Qualcomm’u geçti

Geçtiğimiz günlerde Qualcomm’un derinlik algılayabilen kamera teknolojisi hakkında bir duyuru yayınlamıştı. Gelecek adına önemli potansiyeli olan derinlik algılama teknolojisi ile ilgili ilginç bir açıklama geldi.

Apple’ı yakından takip etmesi ile bilinen analiz uzmanı Ming-Chi Kuo, 3 boyutlu derinlik algılama konusunda Apple’ın bu konuda 2 yıl önde olduğunu açıkladı. Apple’ın iPhone 8 modelinde bir teknoloji kullanacağı iddia ediliyordu ve bunun üzerine gelen bu açıklama aslında iddiaları doğrulamış gibi görünüyor.

Apple iphone 8 modeline üstün özellikler getiriyor

Apple Arka çift kamera ve beraberinde bir kızıl ötesi modül ile  ağırlıklı olarak zengin gerçeklik uygulamalarında kullanılacağı açıklandı. Bununla birlikte kişinin yüzünü 3 boyutlu olarak saniyeler içerisinde tarayıp ekran kilidini açabileceği söylendi. Hatta yüz tarama için doğrudan kullanıcının yüzüne bakması da gerekmiyor.

Apple ile Qualcomm arasında yeni teknolojinin kullanımı ile ilgili ortaya çıkan önemli farkları sıralamış. Qualcomm henüz teknolojinin başında ve Android eko sisteminde bu teknolojinin yaygın hale gelmesi çok uzun bir zaman alacak. Ama Apple ise iPhone 8 ile birlikte hemen bu teknolojisini kullanıma sunuyor ve geniş bir yazılım desteği de ilerleyen dönemde yardıma koşacak. Ayrıca Qualcomm derinlik algılayabilen kamera teknolojisini sunuyor. Diğer taraftan Apple tedarik zincirini de oluşturmuş durumda.

Kızıl ötesi vericilerin optik bileşenlerini TSMC üretiyor ve üzerinde büyük bir kontrole sahip. Qualcomm ise Himax tarafından geliştirilen ikisi bir arada sensörlerine güvenmek zorunda.  şimdilik Qualcomm’un teknolojisini sadece Xiaomi’nin incelediğini ve onun da iPhone 8 modelinin nasıl kabul ettireceğini gördükten sonra telefonlarında yer vermek istediğini belirtiyor. Bizi takip etmeye devam edin.

THN – TeknolojiHaberim.Net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir