Kategoriler
Mobil

ABD’den Uyarı: Türkiye’den iPhone Almayın!

Kur farkı, vergi uygulamaları derken iPhone 7’nin fiyat farkı ülkemizde giderek artıyor. Öyle ki, ABD basını konuya el attı. Yeni düzenlemelerle birlikte bir Amerikalı iPhone 7 cep telefonunu Türkiye’den 1400 TL daha pahalıya alıyor. Oysa aynı telefon ABD’de 1400 TL daha ucuz!

Bu sebeple Amerikalı vatandaşlara önemli bir uyarı yapıldı. Yurt dışında yaşayan Amerikalılar kendi ülkeleri dışında bir yerden iPhone almamalı mı? Apple‘ın piyasadaki en gözde modeli iPhone 7, doların ana merkezi ABD’de daha uygun fiyattan satılıyor. İPhone 7‘nin yurt dışı fiyatlarını araştıran gazetecilere göre, bu modelin en pahalı satıldığı ülke Türkiye!

ABD, para basarak ekonomisini düzeltebilen tek ülke. Ayrıca Wall Street dolar ve borsa piyasası da burada. Apple da ABD menşeli bir firma. En ucuz Apple ve iPhone ürünleri de doğal olarak ABD’de… ABD’de iPhone 7 telefonun fiyatı 815 USD. Türkiye’de vergi ve kur farkından ötürü aynı telefonun fiyatı 1200 USD gibi. Arada yaklaşık 1400 TL fark var.

İki ülkenin gelir gider dengesine bakıldığında Türkiye’deki bu fiyatlar çok uçuk bulundu. Türkiye’de asgari ücretle çalışan biri 1 saatlik ücretini ABD’de 15 dk’da kazanabiliyor. Amerikalıların vatandaşlarını uyarması da oldukça doğal… ABD basını, bu durumu ekonomik ve politik iktidarsızlığa bağlıyor. iPhone 7’nin en pahalı fiyatı Türkiye’de, sonra Brezilya, Rusya, Yunanistan ve Polonya’da…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir