Kategoriler
Mobil

2020’de Mobil Kullanıcı Sayısı 3 Milyar Artacak

Facebook’un Küresel Kurumsal Pazarlama Başkan Yardımcısı olan Sarah Personette Boğaziçi Üniversitesi’nde bir seminer verdi.  Seminerde yaptığı konuşmada  gelişen mobil teknoloji sayesinde 2020 yılında mobil kullanıcılara 3 milyar kişinin ekleneceğeni söyledi.  Boğaziçi Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı seminerde konuşan Satah Personette Facebook’un kullanıcılar üzerinde yaptığı araştırmalar sonucunda bazı fikirler edindiklerini,  ” Kültür, Alışveriş, İletişim ve Birbiriyle İlişkililik” kavramlarında değişimler olacağını aktardı.

Tüketicilerin vakit kaybına tahammülü yok

Ticari boyutta bakıldığında tüketicilerin 3 saniye bile vakit kaybına tahammül etmediği, bu sürenin tüketim kararını olumsuz etkilediğini söyledi. Tüketicilerin yerel markaların dışında global markaları da tercih ettiğini aktaran Personette,  gelişen mobil uygulamalar sayesinde 2020 yılında dünyanın yarısından fazlasının mobil üzerinden alışveriş yapacağını aktardı.

Ticari boyutta fiyatın belirleyici unsur olmaktan çıktığını, insanların daha fazla seçim şansı ve kolaylıklar beklediğini sözlerine ekledi. “Örneğin  2020 yılı itibari ile tüketicilerin %53’ünün mobil mesajdan ulaşabilecekleri bir markayı satın alma eğiliminde olduğunu görüyoruz” dedi.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir