Kategoriler
İnternet

Steam’de indirme saatlerinizi ayarlayabilirsiniz

uTorrent ve Firefox eklentisi kullanarak indirme saati planlamak mümkündür. Bu planı yapmanın bizim için önemini tekrar hatırlatalım. BTK’nın yeni düzenlemesi ile internet sağlayıcıları gece 02.00 – 08.00 arasında Adil Kullanım Kotasından feragat etmeye başladılar. Yani bu saatler arasında yapacağımız indirmeler ne kadar yüksek boyutlu olursa olsun Adil Kullanım Kotasının dışında tutulacak ve dolayısıyla bu büyük bir avantaj.

Gece, yani uyku saatlerine denk gelen bu saat diliminde indirme işlemlerini otomatik halde yapmak da önem kazanıyor. Peki bunu otomatik yapmanın yolları neler?

Steam ile İndirme Saatini Planla Yöntemi

Steam bir indirme yöneticisi ve basit bir ara yüze sahip. Sıklıkla indirme yapan bir çok kullanıcı klasik “farklı kaydet” komutu yerine Steam gibi uygulamaları kullanıyor. Bu hem zamandan hem de emekten tasarruf sağlamaya yardımcı oluyor. Yeni uygulama ile ayrıca internet kotasından tasarruf sağlamaya da yardımcı olmuş olacak.

Öncelikle Steam programını doğru kaynaklardan edinip bilgisayarımıza kuruyoruz. Önce normal kullanmayı öğrendikten sonra, ki bunu bir çok kaynaktan öğrenebilirsiniz, zamanlama ayarlarını yapmaya başlıyoruz.

Önce sol menüden Download linkine tıklıyoruz ve sonra da açılan ara yüzden Download Restrictions seçeneğine göz atıyoruz. Bu seçenek işaretli olmalı ve hemen altındaki saat aralıklarından gece 02.00 – 08.00 saatlerini seçmeliyiz.

Böylece bizim bilinçli indirdiğimiz uygulama, program, film, oyun gibi yüksek boyutlu dosyaların yanında, windows güncellemeleri gibi sürpriz yüklemeler de gece ücretsiz saatlerde indirilecektir.

Steam Alternatifi Programlar ve Yöntemler Neler?

Steam oldukça kullanışlı bir program olsa da, uTorrent ve Firefox eklentisi Download Scheduler gibi seçenekleri tercih edebilirsiniz. Firefox elbette kuyruğa ekleyerek seri indirmeler yapmanıza olanak tanımayacaktır ama uTorrent, Steam ile aynı seviyede yardımcı olabilir. Bu iki seçenekle ilgili ayrıntılı yazıları da websitemizde bulabilirsiniz. Bir diğer önemli konuda, indirme saatlerinde bilgisayarınızın kendini uykuya almayacak ya da kapatmayacak şekilde ayarlanmış olması gerekliliğidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir