Kategoriler
İnternet

Rus Hacker 27 Yıl Hapse Mahkûm Edildi

Federal hakim, bugün ABD’de 500’ü aşkın ABD işletmelerini engellemek ve milyonlarca kredi kartı numarasını çalmaktan suçlu bulunarak Roman Seleznev, 27 yıllık hapis cezasına çarptırıldı işletmelere ve bankalara yaklaşık 170 milyon dolarlık tazminat ödemesi içinde para cezasına çaptırıldı.

Seleznev, cezalandırılmadan önce ABD Bölge Yargıç Richard Jones’tan bağışlanmasını istedi. Yaptıklarını bir hata olduğunu kabul etti özür dileyerek ve suçlarından dolayı üzüldüğünü söyledi ancak haki daha önceki olan olaylardan dolayı gözarı etmiyeceğini söyleyerek cezayı kararlaştırdı.

Verilen cezanın ardından Seleznev avukatı Igor Litvak, bu kararın doğru bir zamnnda olmadığını Rusya ve Amerika da olan gerginliğin dahada artacağını söyledi.

Seleznev, “ABD hükümeti tarafından verilen bu karar, bütün dünyaya siyasi bir mahkum olduğumu açıkça ortaya koyuyor dedi. ABD tarafından kaçırıldığını söyleyen  Seleznev, Beni şimdi bir piyon gibi kullanarak bir mesaj göndermek istiyorlar. ABD’nin bugün gönderdiği mesaj, Rusya’nın Vladimar Putin’ini veya bu dünyadaki herhangi bir hükümeti nasıl gösterebilir? Adalet bir demokraside çalışıyor dedi.

ABD Başsavcısı Annette Hayes, Seleznev’ın konuşmasından rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

ABD basını tarafından yapılan açıklamada Roman Seleznev, he iki ülke arasında siyasi gerginlik çıkarmaya çalışıyor ortada bir suç var bu suçun cezası hangi ülkede olsa aynı kararın verilmesinden yana.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir