Kategoriler
İnternet

Google Bu Sene Yapacağı Geliştirici Konferansında Neler Olacak

Google’un her yıl yaptığı konferans 17 Mayıs yani bu gün başlıyor. Her zamanki gibi, etkinlik California, Mountain View’deki Shoreline Amfi tiyatrosunda yapılacak büyük olasılıkla, Google CEO’su Sundar Pichai’nin bir konuşma kitlesine konuşacağı tahmin ediliyor.

Google‘ın önümüzdeki yıl ise ne planladığına dair bir fikir verecek Elbette herhangi bir donanım ürünü piyasaya sürülmeyecek ancak çoğunlukla yazılım geliştirme, makine öğrenimi, VR yani (Sanal Gerçeklik) ve tabii Android‘in bir sonraki sürümü ile ilgili duyurularını göreceğiz.

Her halde en heyecan verici duyuru ise Android’in bir sonraki yinelemesi olacak. Android O olarak adlandırılacağını zaten biliyoruz, ancak bunun tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyoruz. Bu bildirimler ise pil ömrü iyileştirmeleri resim modundaki güncellemeler ve daha pek çok şey de dahil olmak üzere Android O‘yu ön izleme yapabilirsiniz yeni ses asistanı olan Al sadece Pixel cihazlarda tanıtılmıştı ancak şimdilerde ise yavaş yavaş android telefonlara doğru yol aldığını görüyoruz Google Asistanı’nda yeni bir duyuru yaptığı ve duyduğumuz en büyük şey, iPhone’da ilk kez başlayacak olması.

Tabii ki, bir uygulama olarak çalışacaktır, ancak iOS platformuna atlamak Google için tam isabet olacaktır. IOS dışında daha fazla Android cihaz desteğinin duyurulması olasılığı da çok yüksek görünüyor. Özellikle Samsung ve HTC, AI yardım görevlilerini başlattığında Google’ın bir kıyaslama belirlemesi gerektiği için Asistan’ın yeni güncellemelerinin yapılacağı bekleniyor. Bu yapılan konferansta neler anlatılacağı ise merak konusu gelen bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir