Kategoriler
İnternet

Google Chrome’da Reklamlar Hakkında Büyük Düzenleme

Google Chrome tarayıcısında reklam engelleme hususunda önemli bir adım atılıyor. İşte haber ile ilgili detaylar.

Dünyanın en büyük internet tarayıcılarından biri olarak gösterilen Google Chrome, bildiğiniz gibi bir Google hizmeti… İnternete çok hızlı bir  şekilde bağlanması ve internet sayfalarını düzgün görüntülemesi ile gönlümüze taht kuran Google Chrome, yine de bazı zararlı internet sitelerinin önüne geçmeye yetmiyor. Ancak Google tarafından ortaya konulan yeni bir proje sayesinde artık zararlı sitelerin, daha doğrusu göz zevkini bozan internet sitesi reklamlarının engellenmesi sağlanacak.

GOOGLE’DAN SİTE TEMİZLİĞİ

Google, sık sık geliştirdiği yeni algoritmalar ile internet düzenini sağlamaya çalışıyor. Pek çok internet sitesi sahibi de sitelerini Google’ın standartlarına uygun hale getirmeye çalışıyorlar. Ancak bazı internet siteleri var ki adeta sitelerinin her yeri reklam dolu ve özellikle pop-up reklamlar kullanıcıları çok rahatsız ediyor. İşte Google, reklam yayıncılığı işine haddinden fazla abartan site sahiplerine bundan sonra tabiri caizse sansür uygulayacak.

Google Chrome tarayıcısından çok fazla reklam bulunan, özellikle açılır pencereli rahatsız edici reklamlar bulunan internet sitelerine bir ambargo uygulanacak. Reklamlar engellenecek ve kullanıcılar sanki o sitede reklam yokmuş gibi gezintilerini yapacaklar. Tabii bu tüm reklamlar için geçerli değil. Google, kullanıcılara zararlı olduğunu düşünmediği, göz zevkini bozduğunu düşünmediği reklamlara dokunmayacağını ifade ediyor. Google’ın bu hamleyi geliştirmesindeki en büyük amacın ise Adlock’u devre dışı bırakabilmek olduğunu düşünüyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir