Kategoriler
İnternet

Google Adblock İçin Yeni Bir Önlem Daha Alıyor

Google Adblock eklentisinin internet sitesi sahiplerine verdiği zararların farkında ve bunun içni çeşitli yeni hamleler geliştiriyor.

Dünyanın en büyük arama motoru Google, aynı zamanda dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birisi olarak da dikkat çekmekte. Sürekli pek çok yenilik ile karşımıza çıkan Google, bildiğiniz gibi internet sitesi sahipleri ile hep bir iletişim içerisinde. Gerek Adsense, gerek Adwords gibi internet sitesi sahiplerini yakından ilgilendiren reklam hizmetleri bulunan Google, son zamanlarda reklam engelleme eklentilerinden Adblock‘un bazı faaliyetlerine karşı yeni hamleler geliştirme peşinde.

İNTERNET SİTESİ SAHİPLERİNE İZİN

Google Adblock uygulamasının zararsız reklamları da engellediğini bildiği için bunun internet sitesi sahiplerine büyük bir dezavantaj doğurduğunun farkında. İşte bu yüzden, internet sitesi sahipleri, Adblock kullanan bir ziyaretçi  gördüklerinde otomatik ücret talebinde bulunacaklar. Bu talep elbette cüzzi rakamlarda olacak.

Bunu hali hazırda zaten pek çok internet sitesi yapıyor mesela bunlardan Türkiye’de en bilindik örneklerinden birisi Sözcü gazetesinin internet sayfası. Siteye Adblock eklentisi ile girmeye çalıştığınızda sizden ücret talep ediyor. Ancak işte artık diğer site yöneticileri de erişim için ücret isteme hakkını saklı tutacaklar.

Bu karar doğrultusunda öncü firmalardan Bussines Insider tarafından reklam engelleyici kullanıcılardan ücret istenmeye başlanacak. Bu yeni sistem, reklamları engellemeyen  kullanıcıları elbette ki etkilemeyecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir