Kategoriler
İnternet

Fiber İnternetin İndirmeye Etkisi

Değişen dünya koşullarını düşündüğümüzde internet, insan hayatında önemli bir yere sahiptir. Uluslararası alanda, ticari faaliyetlerde, kurumsal ve bireysel alanlarda kullanımı oldukça yaygındır. Bunların yanında da alınan hizmetin kaliteli ve iyi olmasına adına da bazı faktörler bulunmaktadır. Bunlardan biri ise hız faktörüdür.

Hız

Kullanılmakta olan paketin hız faktörü oldukça önemlidir. Eğer indirme hızınız ne kadar yüksekse elde edeceğiniz verim de o kadar yüksek olacaktır. Bulunduğunuz çevre, altyapı koşulları gibi unsurlar da alacağınız hızın miktarını belirleyen unsurlardan biridir. Fiber hızlarda kablolar diğer paketlere nazaran daha farklı kablolarla kullanıldığı için, alınacak veri indirme hızı ve kullanım durumu diğer paketlere göre pozitif anlamda katkı sağlayacaktır.

Veri Yüklemesi

Kullanımdan dolayı kaynaklanan indirme hızı belirli oranlarda düşmektedir. Bunun sebebi ise adil kullanım kotasının olmasıdır. Siz adil kullanım kotasını aştıysanız o ay içinde hızınız ve veri yüklemeleriniz de belirtilen oranlarda yavaşlama gösterecektir. Video izleme, canlı yayınlar, çevrimiçi uygulamalar paketinizin kotasını hızlı tüketecek ve bu durumda da sisteminizde bir yavaşlama hissedeceksiniz. Ama aynı zamanda da bu durumu değiştirmek için bazı durumlar bulunmaktadır. Almış olduğunuz pakette size verilen modemi değiştirip kendiniz paketinizi destekleyecek bir biçimde olan yeni bir modem satın alabilirsiniz.

Böylece alacağınız hizmette biraz da olsa fayda sağlamış olacaksınız. Bu modemlerin içinde bazı özel kablolar ve manyetik sistemler bulunmaktadır. Modemle kablolar arasındaki etkileşim sonucunda bu hız eskiye nazaran daha hızlı olacaktır. Sitelerdeki videoların bilgisayara ne kadar hızla yüklenebileceğini ne kadar yer kapladığını gösteren uygulamalar mevcuttur. Burada eğer düşük bir pakete sahipseniz bu süreniz daha da uzayacaktır. Eğer bekleme faktörü sizin için önemliyse ve aynı zamanda da daha düşük hızlı paketlere göre biraz daha fazla para ödemek sizin için problem oluşturmuyor ise yüksek veri hızlı internet paketlerini kullanmak daha yararlı olacaktır.

Bulgular

Her paket kendi içinde farklılıklar göstermektedir. Kişi kullanmaya başladıktan sonra olumlu ya da olumsuz durumlarla karşılaşabilir. Bu aldığı hizmetin kalitesini belirler. Sonucunda ise pozitif ya da negatif bir etki içine girer. Duygu ve davranışlarını o yönde sergiler. Eğer bir kişi kullandığı paketten çok memnun ise yaşam süresince devamlılık gösterir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir