Kategoriler
Genel

Buzdolabının Dondurucu Bölümünde Buzlanma Var, Ne Yapabilirim?

Öncelikle kullandığınız Arçelik buzdolabınız modeline göre dondurucu bölümünde buzlanma meydana gelmesi bir sorun oluşturup, oluşturmadığı değişkenlik gösterir. Bunda kullandığınız buzdolabının çalışma prensibinin etkisi vardır. Çünkü bazı buzdolabı modellerinde bu durum olağanken, bazı buzdolabı modellerinde ise bu ciddi bir fonksiyon sorunu/arızası anlamına gelir. Bu yüzden buzdolabının dondurucu bölümünde buzlanma olmasının bir sorun olduğu düşüncesine kapılmadan önce kullandığınız buzdolabı için bu durumun normal olup, olmadığına bakmalısınız. Çünkü Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezimize de bu konuda yapılan şikayetlerde çok yüksek oranda olağan bir durum olduğu anlaşılıyor.

Buzdolabının Dondurucu Bölümünde Buzlanma Arızası Nasıl Olur?

Eğer kullandığınız buzdolabı “Lowfrost” olarak tabir edilen normal bir buzdolabı modeli ise dondurucu bölümünde buzlanma meydana gelmesi tamamen normal bir durumdur. Yani herhangi bir arıza mevcudiyeti söz konusu değildir. Bu buzdolabı modellerinde “dipfiriz” yani dondurucu bölümünde buzlanma ya da karlanma olarak tabir edilen fonksiyon olağan şekilde yerine getirilerek, soğutma gerçekleştirilmektedir. Ancak kullandığınız buzdolabı “lowfrost” bir buzdolabı değil ve nofrost buzdolabı ise böyle bir durum cihazınızda bir arıza olduğunu gösterir. Çünkü no frost buzdolaplarında ne soğutma ne de dondurucu bölümlerinde karlanma ya da buzlanma gibi bir durum yaşanmaması gerekir. No frost buzdolabında böyle bir durum olduğunda https://www.arcelikserviisi.tv bağlantısı üzerinden Arçelik servis merkezine başvuruda bulunabilirsiniz.

No Frost Buzdolabı Dondurucu Buzlanma Arızası Nasıl Giderilir?

No frost buzdolabınızın dondurucu bölümündeki buzlanma problemi kolay bir şekilde giderilebilir. Bunun için Örnek Mahallesi Arçelik Servisi merkezinden teknik yardım almanız gerekiyor. No frost buzdolabınızın soğutucu bölümünde böyle bir buzlanma ya da karlanma oluşumu kapısının çok uzun süre açık kalması durumunda olur. Çünkü içeride yüksek miktarda nem yoğunluğu ortaya çıkar. Bu durumda buzdolabınızı kapatarak, buzları tamamen erittikten sonra buzdolabınızı yeniden sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz.

Ancak bu şekilde çözüm sağlayamama olasılığınız da bulunuyor. Böyle bir durumda ise no frost buzdolabınızın otomatik buz eritme fonksiyonu devreye giremiyor demektedir. Buz eritme fonksiyonu arızasının çözümünü bireysel olarak yapabilmeniz mümkün değildir. Böyle bir durumda

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir