Kategoriler
İnternet

Facebook şifremi unuttum nasıl açabilirim ?

Facebook şifremi unuttum nasıl açabilirim sorusunun cevabını arayan bir çok arkadaş var. Bunun dışında bize mail adresimizden ulaşıp  facebook şifremi unuttum nasıl alırım gibi sorular sorulmuş. Bu sorulara istinaden bir makale hazırlama ihtiyacı hissettik. Günümüzde herkesin neredeyse en az 5-10 adet şifresi var. Haliyle de zaman içerisinde unutulabiliyor ya da karıştırılabiliyor. Facebook şifresi de en çok unutulan şifreler arasında. Şimdi sizlere facebook şifremizi unuttuktan sonra neler yapabiliriz onları anlatacağız. Lütfen aşağıda anlatılanları sırasıyla takip ediniz arkadaşlar.

 

Arkadaşlar önce ilk aşamada Googl’a  ” facebook” yazıyoruz ve site karşımıza çıkıyor. Ardından tıklayıp giriş yapalım. Bu işlemin ardından ikinci adıma geçiyoruz.

Gördüğünüz gibi sitemiz açıldı. Sitede giriş yaptığımız kutucukların hemen altında ” Hesabını mı unuttun” diye bir soru var. Buraya tıklayarak şifre değişikliğini yapacağız arkadaşlar. Bağlantıya tıklayın ve bir sonraki aşamaya geçin.

Gördüğünüz gibi karşımıza bir sayfa geldi. Burada yapmamız gereken gayet basit. Facebook hesabımıza giriş yaparken kullanmış olduğumuz “ e-posta adresimiz veya cep telefon numaramız” hangisini isterseniz onu yazabilirsiniz. Ancak siz facebook’a kayıt olurken cep telefonunuzu girmediyseniz e-posta adresinizi kullanmanız gerekecek arkaşlar. E-posta adresini de hatırlamayan kişiler için bu adımdan itibaren yapacak bir şey kalmıyor. Çünkü en kötü  ihtimalle e-posta adresinizi bilmeniz gerekiyor. Şimdi bu iki seçenekten birini yazarak kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Devam ettikten sonra karşımıza bu ekran gelecek. Burada bize girmiş olduğumuz e-posta adresimize bir mail gönderdiğinden bahsediyor. Şimdi yapmamız gereken e-posta kutumuzu kontrol etmek. Facebook tarafından bize gelen bir mail adresi var mı bakalım.

Gördüğünüz gibi e-posta adresime girdim ve gelen maili açtım. Gelen maili incelediğimizde bize 6 haneli bir kodun geldiğini görüyoruz. Hemen bir önceki sayfamıza geri dönüp bu kodu yazalım.

Gelen kodu yukarıda gördüğünüz kutucuğa yazıyoruz ve ” devam ” diyoruz arkadaşlar. Bu aşamadan sonra sizi bir sayfaya yönlendirecek ve yeni şifre oluşturmanızı isteyecek. Bu aşamada eğer mail adresinize bir facebook tarafından bir mail gelmediyse yukarıda gördüğünüz  ” kod almadın mı ? ” bağlantısına tıklayınız. Buraya tıkladıktan sonra facebook size bir mail daha gönderecek. Daha sonra mail hesabınıza girerek tekrar kontrol ediniz. Facebook şifre işlemleri bu kadar. Gördüğünüz gibi çok basit. Daha önceki yazımızda sizlere  Hotmail şifremi unuttum nasıl değiştirebilirim ? isimli makalemizi hazırlamıştık. Hotmail hesabı ile ilgili sorunlar yaşayan arkadaşlar bu konumuzdan faydalanabilirler. Facebook şifre işlemleri sırasından sorun yaşayan arkadaşlar konu altına yorum yazarlarsa gerekli dönüşü sağlayacağım.

“Facebook şifremi unuttum nasıl açabilirim ?” için 4 yanıt

Facebook şifremi unuttum. Makale ile geri aldım. Çok teşekkür ederim teknoloji haberleri 🙂

Facebook şifremi unuttum e posta şifremi unuttum ikisinide açamıyorum yardımcı olurmusunuz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir