Kategoriler
İnternet

Amazon kendi kendine harakiri yaptı

Dünyanın en önemli alış-veriş mağazalarından birisi olan Amazon.com geçtiğimiz günlerde kendisini yakıyordu. Yaptığı hata daha çok bir harakiri gibiydi.

Geçtiğimiz hafta Amazon.com üzerinden bedava sipariş verilebilmesine sebep olan bir hata neredeyse Amazon’un başını ağrıtacaktı. Amazon.com üzerinden Amazon Echo Dot ürünü bedava sipariş verebileceklerini gören binlerce kullanıcı siteye yüklendi. Site üzerinden bu hatayı gören kullanıcıların vermiş oldukları siparişler halen akıbetini korumakta ve neler olacağı bilinmemekte. Amazon bu durum karşısında ne yapacağı halen merak konusu.

Amazon açıklama yaptı : Siparişler iptal edildi

Bugün yapılan bir açıklama ile Amazon’un ne yapacağı sorusunun cevabını düşünürken yanıt gecikmedi. Amazon yetkilileri tarafından gelen bilgiye göre sistemsel bir hata ile karşı karşıya kaldık. Böyle bir şey ilk defa yaşanmakta. Echo Dot siparişi veren tüm müşterilerimizin siparişleri ne yazık ki iptal edilmiştir. Bedava sipariş verilen ürün etiket fiyatının 49 dolar olduğunu oluşan bir hata ile 49 dolarlık da bir indirim uygulandığını böylece ürününde bedavaya gelmiş olduğunu gördük. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını bu yüzden tüm gelen siparişlerin iptal edildiğini belirtti.

Ortaya çıkan bu hatanın yazılımsal olmadığını ne yazık ki Audible için hazırlanmış bir indirimin yanlış bir ürüne uygulandığı belirtti. Ve bu hatadan dolayıda Echo Dot ürünü bedava’ya gelmiş oldu. Audible, Amazon’un sahip olduğu bir Audiobook servisi. Audible ile Amazon Echo Dot arasındaki çapraz promosyon yapılacak olmasından böyle bir hata ile karşılaşılmış olabileceği varsayılmakta.

Onlarca verilen siparişin iptali ile şaşıran kullanıcılar şok oldu. Çünkü yakaladıkları fırsat ürün maalesef kendilerine ulaşmayacak. Bu durumda kullanıcılarını düşünen Amozon siparişleri iptal edilen tüm kullanıcılarına 5 dolar tutarında bir hediye çeki yükledi. 5 dolarlık hediye çeki müşterileri ne kadar mutlu eder bunu da ilerleyen günlerde oluşabilecek tepkilerden hep birlikte göreceğiz.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir