Kategoriler
İnceleme Oyun

Persona 5 Oyun İncelemesi

Persona seri cesur tema değinilmesi ile ümlü olmuş bir seri olmaktadır. Aile içinde oluşan şiddet, cinsel istismarlar, intihar, ölüm, ayrılmış ebeveyn vb. türde insanların günlük hayatta başlarına gelebilecek olan travma oluşturulan bu oyun içinde persona 5 şeklinde gerçekleşmektedir.

Persona 5 İçerik

Persona 5 oyunu üzerinde gerçekleşebilecek fazla miktarda aktivitemiz bulunmaktadır. Yemek, içmek, ya da sinema gibi aktivitelerin dışında da bazı değişik oyunlar bulunmaktadır. Persona 5 oyunu üzerinde gerçekleştirmekte olunan Palace zindanları dışında olan Memento bölümü bulunmaktadır.

persone 5 inceleme

Genelde yan görevi yapmak için girilen bu Memento’lar Japonya yer altı metro ağının oluşumunu sağlamaktadır. Oyun içindeki karakterleri istediğiniz gibi güçlendirir ve istediğiniz bir şekilde zayıf bir hale getirebilirsiniz. Yan karakterle ya da başka bir olay sonucunda alınabilecek yan görev serisinin önce oyun vb. amaçsızlık hissiyatı vermemektedir. Tam aksini iddia eder düşünecek olur isek, oyunu severek ve isteyerek kullanıma geçmeniz ve oynamanız gerekir. Memento bölgesi aynı zamanda ise karakter ile Persona’ları kasma için de bir yol, araç olarak da kullanımı yapılabilmektedir.

Persona 5 Kurgu Hikayesi

Persona 5 hikayesi, oyun mekaniği ya da eşsiz bir kenar bırakır, oyun birkaç adım da ön plana getirilecek olur ise, sanat tasarımı olarak bahsi gereklidir. Persona serisi oyunu, genel bir durum da olarak ise Shin Megam Tensei seri zaten de karakteri ile evrensel tasarımı açısı ile zirve yapmakta olan bir seri olarak yer alır.

Persone 5 oyunu

Persona serisi gibi yeni eklenen oyun kusur olmaya bir sanat eseridir. Oyunun kendine özel olarak kurgulanmış bir has özellik ile muazzam bir görselliğe sahip olmaktadır. Renkli karakterler ile canlı şehir karşılaştırması aynı zaman içinde klas hava soluklanması her oyunun sağlayabileceği türden olmamaktadır.

[affiliate_news id=”7450″]

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir