Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Sony Akıllı Lens Üretimine giriyor

Sony akıllı lens üreterek giyilebilir teknolojide yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Sony almış olduğu patent ile klasik giyilebilir teknolojisini bir kaç tık yukarı taşıyor.

Giyilebilir teknolojide devrim

Teknolojinin var gücüyle hayatımıza saldırısı devam ediyor ve devam etmeye de sürekli gözükecek gibi duruyor. Giyilebilir teknoloji ile teknoloji üzerimize yapışan bir elbise gibi olmaya başladı ve çıkarmak istesen de yapamıyorsun fakat kendini sürekli güncelleyerek üzerimizde kalmaya devam ediyor. Sony almış olduğu patent ile giyilebilir teknolojide yeni bir sayfa açmayı planlıyor. Akıllı lensler ile tek bir göz kırpmayla video kaydedebilen ya da bir videoyu yeniden oynatabilen bir patent almış durumda Sony.

7 mücit bilim insanını gösteren Tokyo merkezli şirket 2014 yılında patent için müracaat etmişti. Sony akıllı lens ile akıllarda soru işareti uyandıran kısım ise göz kırpmalarını nasıl ayırt edecek olması. Çünkü normal şartlarda insan günlük 1200 defa göz kırpma hareketini gerçekleştiriyor.

Ancak Sony akıllı lenslerin istemsiz göz kırpmayla bilinçli olanları ayırabilecek zekaya sahip olduğunu belirtiyor. Sony 0,2 ve 0,4 saniye üzeri olan göz kırpma işlevlerinin bilinçli göz kırpma olduğunu söyleyerek bunlar istemli olarak kayıt edilecek ayrıca basınç,sıcaklık ve gücü, elektrik enerjisine dönüştürebilen elektrik sensörlerinin kullanılacağı lenslerde insanlar bu sayede videolarını kayıt edebilir ve kayıt edilen videolarını izleyebilir ve bu bilinçli göz hareketleri ile bunu kolaylıkla yapabilirler şeklinde detaylandırıyor. Kullanılan teknolojide video ve resimlerin gösterimi için elektro ışımalı bir teknoloji kullanıyor.

Japonların bu akıllı kontakt lens teknolojisi hayata neler kazandıracak hep birlikte göreceğiz ve artık gözler kişiyi ele vermeyecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir