Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Sevgililerin Tartışacağını Önceden Anlayan Saat Üretiliyor !

Elimize ulaşan bilgilere göre bilim adamları ilginç bir akıllı saat projesi üzerinde çalışıyor. Söz konusu proje, sevgililer arasındaki tartışmaların önceden tahmin edilebilmesi üzerine !

Günümüzde bilindiği üzere giyilebilir teknoloji bir hayli gelişti. Kalp ritmini, vücut sıcaklığını ve bunun gibi şeyleri ölçebilen takılar her ne kadar bu fonksiyonlarıyla da dikkat çekiyor olsalarda açıkçası insanlar kalp ritimlerini, vücut sıcaklıklarını sürekli takip etmeyi pek de önemli bulmuyor. Ancak bu fonksiyonları birleştirerek yeni bir fonksiyon ortaya çıkarmayı başaran bilim adamları, artık akıllı saatlerin eskisinden daha fazla ilgi görmesini sağlayacak. Peki bu nasıl olacak?

ÇİFTLERİN TARTIŞACAKLARINI ÖNCEDEN BİLEN SAAT !

Bilim adamları tarafından üretilen akıllı saat, çiftlerin tartışacağını önceden tahmin edip alarm veriyor. Bunu da yine vücut terlemesi , kalp atışları gibi sinir halinde oluşabilen vücut etkinliklerini ölçerek yapıyor ve bir kavganın olabileceği kanısına varıyor. Bilim insanları, söz konusu akıllı saatin %86 oranında doğru yanıt verdiğini iddia ediyorlar. Bakalım bu çılgın proje önümüzdeki süreçte hayata geçirilebilecek mi ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir