Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Samsung akıllı hoparlör

Akıllı hoparlör hakkında Samsung ne düşünüyor sorusu kısmende olsa netlik kazandı. Avrupa ve Amerika kıt’asında oldukça popüler olan kişisel asistan olan akıllı hoparlör pazarına Samsung kanadı şuan için hayır dedi.

Akıllı hoparlör son zamanlar en popüler çıkış yakalayan akıllı ev teknolojilerinden birisi olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Öyle ki geçmiş dönemde bir kadın ve çocuğun hayatını kurtarmayı bile başarmıştı. Bunun neticesinde akıllı hoparlör Teknoloji devlerinin dikkatini çekmeye başlamıştı. Samsung bu noktada bu teknolojiden yararlanma adına kendisine bir pazar çıkarmayı düşünse de yapılan açıklama doğrultusunda henüz girişim için erken olduğu kanaatına vardı.
Diğer taraftan ürünün pazarlanma sürecinin sancılı olduğu düşüncesini paylaşan Samsung ilerleyen ve gelişen teknoloji ile buna tamamen karşı olmadıklarının da altını özellikle çiziyor.

Akıllı hoparlör pazarı büyüyor

Konuyla ilgili çıkan haberlere göre Samsung akıllı hopörlör konusunda şuan için ürünün pazarlama sıkıntısının olduğunu belirtiyor ve dünya pazarının geniş bir kitlesinin Amazon’un elinde tutmasını ve Güney Kore pazarının ise kar marjının oldukça düşük olmasından kaynaklandığını belirtiyor.

Amazonun Echo akıllı hoparlörü global pazarın yüzde 70’ine sahip iken diğer taraftan Google Home adlı akıllı hoparlöründe global pazarda söz sahipliğine hazırlandığı gerçeği Samsung kanadında bu iş için erken olduğu kanaatini yaratmış gözükmekte.

Samsung Korede Bıxby olarak bilinsede Kore pazarını elinde tutan SK Telekom’un NUGU markasını yakalaması ve ondan daha çok rağbet görmesi şu aşamada mümkün görülmemekte.

Tüm bu rakip analizlerinden sonra Samsung akıllı hoparlör konusunda aceleci davranmamak ile akıllı bir politika izliyor gibi ancak Samsung bunların ötesinde daha ileri bir kişisel asistan
deneyimi sunar ise pazarın hakimi olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir