Kategoriler
Giyilebilir Teknoloji

Giyilebilir Teknoloji : Fitbit Akıllı Saat

Giyilebilir Teknoloji yeni bir teknoloji bu teknolojinin son zamanlarda hızla geliştiğini gözlemlemekteyiz.Teknoloji her zaman var ve var olmaya devam edecektir. Akıllı telefonlar, akıllı televizyonlar akıllı kameralar, akıllı arabalar,akıllı evler  derken akıllı saatler, akıllı bileklikler, akıllı giysiler ve bundan 2 yıl öncesine yeni bir terim ile tanıştık o teknoloji de giyilebilir teknoloji.

Giyilebilir Teknolojiler

Sürekli olarak teknoloji haberleri ile ilgili yeni çıkan ürünleri tanıtmaktayız hemen men her gün yeni teknoloji ürünleri karşımıza çıkmaktadır. Bunların en yenisi ise giyilebilir teknoloji alanında son 2 yılda büyük adımlar atılması oldu. Henüz yeni olmasına rağmen büyük gelişme kaydederek günümüze kadar ilerleyen zaman diliminde teknolojik gelişmeler kaydetti. Sony, Samsung, Aplle ve HTC gibi dev firmalar her ne kadar bu teknolojiye ilgili büyük yatırım yapsalar’da bunların haricinde Fitbit gibi firmalarda kaliteli ürünleri kullanıcıya sunmaktadırlar.

Giyilebilir teknoloji firmalarının başında ise ilk akıla gelen  Fitbit. Fitbit giyilebilir teknoloji pazarının en büyük ve başarılı firmalarından bir tanesidir. Fitbit şirketinin pazara ilk getirdiği ürün ise akıllı bileklikler oldu.

Bu bileklikler ile Fitness takibi yapılıyordu. Fitnit bu başarının ardından sadece akıllı bileklikler ile yetinmeyip şimdilerde giyilebilir teknoloji akıllı saat için de ciddi çalışmalar yapıyor. Şirketin en önemli rakibi ise kuşkusuz Apple Watch. Fitbit’in akıllı saatinin Apple Watch’a rakip olması beklentisi var.

Giyilebilir Teknoloji
Giyilebilir Teknoloji

Fitbit akıllı saat ile çalışmaların uzun süredir devam ettiği fakat bir türlü bu saat ile ilgili bir bilgi netleşmemişti. Bu bekleyiş İnternet’e sızan bir görüntü ile ortadan kalkmışa benziyor. Akıllı saatin kod adı Higgs ve Higgs’in doğrudan Apple Watch‘a rakip olması hedefleniyor. Cihaza rakip olacak özelliklerin ilave edilmesi için çalışmalar yapan Fitbit firması akıllı saatin suya dayanaklı, kalp atışı monitörü, GPS, müzik dinleme,ödeme desteği ve yüksek kalitede ekran gibi bir çok detayın üzerinde duruyor.

Sızan İnternet görüntülerinden akıllı saatin tasarımı dikkat çekici bir özellik. Teknoloji dünyası bu tasarımı belki çok konuşacak ama Apple Watch’a nasıl rakip olur bu daha önem ve dikkat çekiyor.

“Giyilebilir Teknoloji : Fitbit Akıllı Saat” için bir yanıt

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir