Kategoriler
Genel

Uzaktan Müşteri Edinimi Nedir?Yönetmelik Neleri Değiştirdi?    

 

 

Teknolojinin gelişmesi ile pek çok sektör, müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmeye başladı. Bu sektörlerin her birisi bu teknolojiler sayesinde müşterilerine pratik hizmetler sunmaya başladılar.Uzaktan müşteri edinimi için çeşitli teknolojik gelişmelere başvuran sektörler günümüzde gittikçe artış göstermektedir.

 

Uzaktan müşteri edinimi sistemi sayesinde müşterilerinizi internet üzerinden tanıyarak kimliğini doğrulayabilirve onlar ile yaptığınız veya yapacak olduğunuz sözleşmelerinizi dahi internetten güvenle tamamlayabilirsiniz. Böylece müşterileriniz, ortaklarınız ve satış noktalarınız arasındaki dokümanları kolaylıkla yönetebilirsiniz. Dijitalleşen sözleşme süreçleri ile farklı şehir ve ülkelerde yaşayan müşterileriniz ya da ortaklarınız ile kolayca işlerinizi yürütebilirsiniz. Peki uzakta müşteri edinimi nedir?

 

Techsign olarak uzaktan müşteri edinimi konusu hakkındaki bilgilerimizden faydalanmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

 

Uzaktan Müşteri Edinimi Nedir?   

 

Teknolojik gelişmelerin de katkısıyla birçok sektörde önemli bir kolaylık ortaya çıkmıştır. Bu kolaylık ise dijital ortamda yapılmakta ve insanların hizmetine sunulmaktadır. Uzaktan müşteri kazanımı dediğimiz bu hizmet, insanlara ulaşmanın en hızlı ve etkili yoludur. Çok sayıda finansal kurum insanlara hizmet verdiği için dijital çözümler her zaman bir avantajdır. Uzaktan müşteri kazanımı ile prosedürler dijital ortama aktarılmıştır.

 

Her sektörün farklı prosedürleri vardır. Bu prosedürlerin amacı dolandırıcılığı önlemektir. Bu sayede kurumlar hem kendilerini hem de müşterilerini korurlar. Uzaktan müşteri edinimi yönteminde kimlik kartı doğrulama ve yüz tanıma gibi birçok adım bulunmaktadır. İstenilen tüm bilgi veya belgelerin sisteme yüklenmesi ile süreç daha hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanır.

 

 

 

Uzaktan Müşteri Edinimi Yönetmeliği Neleri Değiştirdi?

 

Uzaktan müşteri kazanımı ile kurum veya işletmeler hem zamandan hem de yerden tasarruf ederek müşteri sayısını artırmaya başladılar. Böylece bilinmeyen müşteri kazanımı da kurumlar için finansal tasarruf sağlamaktadır. Kimlik kartları ve yüz tanıma doğrulama adımları ile kişilerin risk profillerine ulaşılabilmektedir. Bilinmeyen müşteri kazanımı hem kuruluş hem de müşteriler için her iki taraf için de eşit fayda sağlar. Özellikle bankacılık sektöründe yaygın olan uzaktan müşteri kazanımı, şubeye gitme veya evrakla ilgili herhangi bir işlem yapma ihtiyacını ortadan kaldırarak banka müşterisi olma kolaylığını sunuyor. Bu sayede kurumlar da müşteri sayısını artırmaktadır.

 

Techsign olarak Dijital Kimlik Doğrulama ve yöntemleri ile tüm işlemlerinizi daha hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlamanız için sizlere hizmet veriyoruz. Hizmetlerimizden faydalanmak için bizimle iletişime geçebilir ve web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir