Kategoriler
Genel

MSM’nin faydaları, Metil Sülfonil Metan ve MSM tozu

Tıp sektörünün geçmişe kıyasla çok daha hızlı gelişmesi ile artık ismini ve özelliklerini bilmeden tükettiğimiz bir çok faydalı madde, ilaç ve ek takviyeler mevcut hale geldi. Bir çoğumuz ilaçların içinde yer alan bazı maddelerin ismini ve faydalarını biliyor olsak da onlardan türetilen yeni bileşikler, ilaçlar ve ek takviyelerin hızına yetişemiyoruz.

MSM olarak isimlendirilen Metil Sülfonil Metan da bu maddeler arasında önemli bir konuma sahip. MSM, doğada, hayvanlarda, insanlarda ve bitkilerde doğal olarak bulunan, doğal olarak bulunmasının yanında laboratuvar ortamında Dimetil Sülfoksit bileşiği üzerinde yapılan çalışmalar ile MSM toz veyahut ilaç şeklinde üretilebiliyor.

Metil Sülfonik Metan’ı yapısı itibariyle diğer sülfür bileşiklerinden ayıran iki önemli özelliği mevcut;

-Yapısında ki yüksek miktarda doğal sülfür oranından kaynaklı Organik sülfür olarak kabul ediliyor.

-Barındırdığı sülfür miktarından kaynaklı insan vücuduna sağlayabileceği yarar potansiyeli en yüksek sülfür bileşiğidir.

MSM’nin antioksitan, eklem-uzuv ağrıları, alerjik reaksiyonlar söz konusu olmak üzere geniş bir etki mekanizması söz konusudur.

O zaman şimdi Organik sülfür olarak kabul edilen bu maddenin faydalarına geçebiliriz;

-Yapılan tıbbi araştırmaların sonuçlarına dayanarak bu maddenin rosacea, artrit gibi bir çok rahatsızlıkta tedavi ve yardımcı kaynak olarak kullanılabileceğini söyleyebiliyoruz. Artrit rahatsızlığının en önemli belirtileri olan eklem ağrıları, eklem bölgelerinde şişmeler, bağ doku sertleşmeleri gibi birçok belirtiyi azaltmak, minimuma indirgemek amaçlı MSM toz veyahut kapsül takviyesi alınabilir. Uzman eşliğinde kullanımı ile ağrıları büyük oranda azaltıyor.

-Eklem ve uzuv ağrılarını azaltmasının dışında eklem bölgelerinin güçlendirilmesi, korunması, kıkırdağımsı dokunun parçalanmasını engellemek amaçlıda kullanılabiliyor. Çeşitli eklem rahatsızlığına sahip belirli sayıda kişiler arasında yapılan araştırmalar sonucu MSM takviyesi ve içerisinde MSM barındıran glukozamin alınımı sonrası kişilerde rahatlama, ağrılarında büyük oranda azalma ve en önemlisi yaşam kaliterinde azınsanamayacak derece bir artma tespit edilmiştir.

-Barındırdığı antioksidan özelliğinden kaynaklı bağışıklık sistemi rahatsızlıklarında ek takviye olarak kullanılabiliyor. Bağışlıklık sistemine yönelik sorun yaşayan kişilerin büyük çoğunluğu günlük MSM takviyelerini alternatif bir tedavi olarak benimsemiştir.

Metil Sülfonil Metan adlı bu maddenin en önemli özelliklerinden birisi olarak kabul edilen cilt sağlının yenilenme sürecini hızlandırmak ve yaşlanmanın etkilerinin büyük oranda geciktirmek, bu maddeyi alternatif tedavi yöntemi olarak benimseyen kişilerin sayısını her geçen gün arttırıyor.

-MSM kendi barındırdığı antioksidan özelliğinin dışında laboratuvar ortamlarında yapılan testler sonucu elde edilen verilere göre vücudumuzda üretilen en önemli antioksidan madde olarak kabul edilen glutatyon üretimini de hızlandırıyor. Glutatyon seviyesinde artma sonucu ile bir çok bakteriyel rahatsızlığın önüne geçilebiliyor, rahatsızlıkların semptomları büyük oranda azaltılabiliyor.

-Günlük hayatın getirdiği yoğun stres artık büyük, küçük demeden herkese etki ediyor. Stresinde tetikleyici bir etki yaratmasıyla kas hasarı ve yorgunlukları artıyor. MSM, inflamasyonu yüksek oranda azaltıyor, hasarın azalması ile beraber kas hasarına bağlı oluşan stres durumunda da azalma görülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir