Kategoriler
Genel

E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

E-Ticaret sitesi kurulum adımları:

  1. İlk adımı siz atmalısınız. Öncelikli yapılacak iş eğer bir şirketiniz yok ise şirketleşmedir. E-Ticaret sitesi açabilmek için tüzel kişi olmanız gerekir. Eğer bir şirketiniz yok ise ilk olarak bir şirket kurmalısınız ve fatura kesebilir hale gelmelisiniz. Sonrasında e-ticaret sitesi kurulum adımlarına başlayabiliriz.
  2. E-Ticaret sitesi için markalaşmaya müsait bir isim bulunmalıdır ve bu isme ait alan adı boşta olmalıdır. Akılda kalıcı, akıcı ve bir zümreden ziyade her kesimin sahiplenebileceği bir isim seçilmesi ile markalaşmada ve e-ticarette ilk adımı atmış oluruz. Ancak isim kendiliğinden markalaşmaz. Bunun doğru pazarlama ve web-site yönetim teknikleri ile yapılması gerekir.
  3. Sunucunun hazırlanması ve yazılımın kurulması aşamasına geçilir. Burada bizler öncelikle sunucuyu hazırlarız. Doğru hosting paketi sizler için oluşturulur (bizler limitsiz paketler öneriyor ve oluşturuyoruz). Sonrasında siteniz için SSL güvenlik sertifikası oluşturulur ve statik IP tanımlanır. Bunlar site güvenliğinizi sağlayacaktır. Ayrıca bankalardan sanalpos alımı için de zorunlu öğelerdir.
  4. Yazılım kurulumu aşaması sürerken markanız için etkili bir logo tasarlanmalıdır. Satış yapacağınız ürünler ve markanız düşünülerek doğru renkler ve tarzlar seçilmelidir. Logo sonrasında ise sosyal medyada ve sitenizin açılışında kullanılacak olan tanıtım bannerleri (reklam görselleri) tasarlanmalıdır.
  5. Yazılım kuruldu, logo ve bannerler de hazır. Sıra ürünlerin girilmesi ve bazı gerekli sayfaların oluşturulmasında. Bizlerin oluşturacağı işte o gerekli olan sayfalar “Hakkımızda, İletişim, Sıkça Sorulan Sorular, Mesafeli Satış Sözleşmesi, Gizlilik ve Kullanım Koşulları, Garanti ve İade, Sipariş Takibi” sayfalarıdır. Bu sayfaların bir kısmı sanalpos alımı için bankalar tarafından istenmektedir.
  6. Gerekli sayfalarımızı da oluşturduk. Ürünlerin girilmesi aşamasındayız. Bu aşamada doğru kategorilendirme önemlidir. Ziyaretçileri kategori karmaşasına sürüklemeden, aradıklarını bulmalarında en hızlı yolu oluşturmalı ve bir yandan da pazarlama tekniklerini uygulamalısınız. Ürün giriminde başlıklar, ürün görselleri, açıklamalar ve ürünün seo bilgileri büyük önem taşır.
  7. Sıra ödeme sistemlerinin oluşturulmasında. Buraya kadar tüm aşamaları biz; sizin için tamamladık. E-Ticaret Ajans paketlerinde ödeme modülleri de hazır gelir (bknz:E-Ticaret Ajans paketleri hangi bankalara uyumludur? ve Uyumlu olunan diğer ödeme sistemleri? ). Sizlerin tek yapması gereken bankalardan veya diğer hizmet sunan firmalardan sanal-pos yetkisi almanızdır ve gelen özel kodları panelden belirtilen yerlere girmektir. E-Ticaret Ajans olarak siz değerli müşterilerimize kesinlikle 3D Sanal Pos öneriyoruz, bunun nedenlerini blogumuzda bulunan ilgili yazımızdan inceleyebilirsiniz.

E-Ticaret Ajans olarak işin büyük bir kısmını sizler için biz hazırlıyoruz. Şirketleşme ve sanalpos başvurusu adımları haricinde tek yapmanız gereken her detay düşünülerek hazırlanmış sitenizi yönetmek ve satışlarınızı kontrol etmek.
Müşteri hizmetleri hattımızdan hizmetlerimiz, paketlerimiz, avantajlarımız ve fiyatlandırmalar ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. İnternettte farkedilir olun!

Yazı kaynağı: https://www.eticaretajans.com/e-tica…asil-baslarim/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir