Kategoriler
Genel

Merkezi Uydu Sistemleri

Apartman gibi toplu yaşam merkezlerinin yüksek çözünürlüklü uydu yayınlarından bir arada yararlanabilmesini sağlamak için tek merkezde kurulan sisteme Merkezi Uydu Sistemi adı verilmektedir.

Merkezi Uydu Sistemi Nedir?

İş merkezleri, apartmanlar, oteller gibi toplu yaşam seçeneği sunan yerlerde belirlenen TV kanallarına uydu alıcıları yardımı ile ulaşılabilmektedir. Teknoline olarak Merkezi Uydu sisteminden yararlanabilmeniz için uzman kadromuz ile çeşitli hizmetler sunmaktayız.

Kurulumun ilk aşaması, alandaki uzmanlardan oluşan bir ekibin merkezi bir uydu sistemi kurduğu binanın ücretsiz keşfi ile başlar. Keşif işlemi sırasında, uydu anteninin yerini ve Merkezi Uydu sisteminin yerini belirlemek oldukça önemlidir. Daha sonra uydu kablosunun daireye ulaşabileceği kanallar belirlenir. Genellikle bu işlem için apartman boşluklarını, apartman koridorları ve havalandırma kanalları tercih edilir. Santrali kurduktan sonra kablolar tüm dairelere bağlanır. İşlem bittikten sonra ortalama bir gün içerisinde tüm dairelerde yayın, kontrollü olarak yapılır.

Merkezi Uydu Sistemi Avantajları Nelerdir?

Merkezi uydu sistemi kurmanın birçok avantajı vardır. Bu sistemler, kamusal yaşam alanlarında görüntü kirliliğini önler. Merkezi uydu sistemini kullanan apartman sakinleri, birçok uydu sisteminden alınan sinyaller ile yüzlerce TV kanalını en iyi görüntü kalitesiyle izleme imkanına sahip olurlar. Bu uydu alıcısı ile bina sakinleri, istekleri doğrultusunda özel kanalları da izleyebilirler. Her dairenin ayrı çanak anten kullanmaması ve alıcıların ortak bir noktada gruplanmış olması, sadece ekonomik avantajlar sağlamakla kalmaz aynı zamanda apartmanın daha estetik bir görünüme sahip olmasını sağlar. Merkezi Uydu Sistemi’nin avantajları kısaca aşağıdaki gibidir:

  • Kullanıma hazır altyapı.
  • Uyduda bulunan tüm kanalları izleyebilme imkânı.
  • Yayınları Dijital kalitesi ile izleyebilmek.
  • Kullanıcıların balkonlarında veya cam kenarlarında çanak kirliliği olmaması.
  • Kanal kapasitesini artırabilme.
  • Kurulumunun oldukça basit olması.
  • Teknoline fiber optik ürünleri sayesinde 28.672 aboneye kadar tek merkezden yayın imkanı.

Merkezi Uydu Sisteminde Yer Alan Ekipmanlar Nelerdir?

Merkezi Uydu Sistemini kullanılarak birçok TV ve radyo kanalı birden fazla lokasyona dağıtılmaktadır. Huzurevleri, oteller, hastaneler gibi birçok halka açık alan için bu hizmet sunulmaktadır. Bu sistem, dağıtım merkezine bağlanacak olan bir uydu anteni ile birlikte kullanılır. Bu anten daha sonra sinyali alacak ve seçilen kanalı her bir konuma yönlendirecektir. Sistem yöneticisi bu kanalların herhangi birini veya tamamını değiştirebilir. Benzer şekilde, herhangi bir kullanıcı herhangi bir kanala herhangi bir zamanda erişim sağlayabilir. Bütün bunlar tek bir uydu anteninden sağlanmaktadır. Merkezi Uydu Sistemleri, estetik bir görünüme sahip, güçlü ve kapsamlı bir sistem olarak tanımlanmaktadır. Peki Merkezi Uydu Sisteminin ekipmanları nelerdir? Bu ekipmanlar aşağıdaki gibidir:

Çanak Anten

Uydu çanak antenleri, değişik çapta ve boyda olurlar. Ayrıca Alüminyum LNB kolu da mevcuttur. Uydudan alınan verici dalgaları alır ve LNB’ye iletirler.

Santral LNB

LNB, çanak antenin uydudan aldığı verici dalgaları toplar ve uydudan gelen sinyali, Merkezi Uydu Santraline ulaştırır. Bu sinyalleri, TV uydu kablosu aracılığıyla ulaştırmaktadır.

Televizyon Uydu Kablosu

Yukarıda bahsettiğimiz gibi sinyal taşıma görevine sahiptir.

Uydu Santrali (Multiswitch)

Çanak antenden gelen sinyalleri santralde toplar ve dairelerin her birine TV kablosu aracılığı ile ayrı ayrı sinyaller yollar. Böylece her bir daire birbirinden bağımsız şekilde uydu yayınlarını izleyebilir.

Sat Priz

Daireye çekilen kablolar sat prize bağlanır. Bu şekilde kabloların bağlandığı her bir alıcıya uydu sinyali gelmiş olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir