Kategoriler
Donanım Haberleri

Windows 10 yazıcıyı bağlamak çok kolay

Windows 10 gelişmiş bir işletim sistemidir ve önceki sürümlerinden farklı olarak yeni eklenen cihazları otomatik olarak tanıma ve ekleme gibi bir özelliği vardır. Elbette bu cihazların da teknolojik açıdan yeni olması gerekir. Cihazlar belli bir nesil sonrasına aitse otomatik tanıma özelliği kolaylıkla kullanılabilir. Bazı çok eski cihazlarda bu özellik devre dışıdır.

Windows 10’da Yazıcı Ekleme Nasıl Yapılır?

Başlangıç menüsünden Ayarlara, sonra da cihazlar menüsüne girip “yazıcı ve tarayıcı ekle” seçeneğini tıkladıktan sonra gelecek adımları tamamlayarak yazıcı ekleyebilirsiniz.

Windows 10 Yüklü Bilgisayara Birden Fazla Yazıcı Nasıl Eklenir?

Windows 10 işletim sistemi yüklü olan bilgisayarınıza bağlayacağınız her yazıcı otomatik olarak tanınacak ve eklenecektir. Yine de herhangi bir hata ya da otomatik tamamlanmayan işlem olursa, aynı adımları takip ederek yeni yazıcılar ekleyebilirsiniz.

Bir belge yazdırırken, bilgisayarınızda tanımlı birden fazla yazıcı varsa, o anda bağlı olan yazıcıyı seçmeli ve yazdırma işleminizi öyle yapmalısınız.

Eski yazıcıları veya yeni bile olsa windows 10 işletim sisteminin otomatik olarak tanımadığı yazıcıları bilgisayarınıza eklerken yazıcı cihazı ile birlikte verilen kurulum cd’sini kullanabilirsiniz. Bu CD’yi önce bilgisayarınıza takmalı ve çalıştırmalısınız. Daha sonra yazıcınızın bağlantısını yapıp gerekli adımları takip edebilirsiniz.

Yazıcının çalışmaması ile ilgili sorunlar, yazıcı cihazının yazılımının güncellenmemiş ya da Windows 10 ile uyumsuz olması ile ilgili olabilir. Bu durumda yapmanız gereken ilk şey, yazıcı cihazınızın resmi sitesine gidip windows 10 ile uyumlu sürücüyü indirmek ya da sürücünün en güncel sürümünü indirip kurmaktır.

Başlangıç, ayarlar, cihazlar sıralaması ile gideceğiniz sayfadan varsayılan yazıcı ayarlarını yapabilirsiniz. Böylece en sık kullandığınız yazıcı sürekli seçili olur ve çıktı alma işlemlerinizi hızlı ve kolayca yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir