Kategoriler
Donanım Haberleri

Qualcomm 450 İşlemcisi Artık Yeni Cihazlarda Kullanmaya Hazır

Artık Qualcomm‘un yeni Snapdragon 450 yonga setiyle % 25 daha iyi bir seviyeye gelecek. 4 serisi markalaşmaya rağmen, bu yenilenen Snapdragon 625‘den daha yüksek performans da  ve Snapdragon 435‘ün yerine geçecek gibi görünüyor.

Bu yeni çıkacak olan işlemci sekiz adet Cortex-A53 çekirdek bulunuyor ve mevcut S 435 çipin den %25 daha fazla işlemci ve hızlı olmuş oluyor. Ayrıca oyun performansında %25’lik bir artış sağlayacak olan Adreno 506 GPU‘yu kullanıyor. Tabi bu işlemcinin en önemli noktası 14nm‘lik bir süreç üzerine kurulu olmasıdır.

Eskisine göre daha stabil

Beklenen şekilde 4 serisi arasında bir ilk, oyun oynarken güç düşmesi %30’a kadar azaltılacak ve Qualcomm, pillerin eski çip ile karşılaştırıldığında 4 saat daha aktif kullanacağı ön görülüyor.

Snapdragon 450 de yeni kamera özellikleri için destek geliyor. Birincisi, 1080p 60 fps video kaydedebilir ve doğal olarak çift kamera 13MP + 13MP’ye kadar destekleyecek özelliğe sahip Aynı zamanda gerçek zamanlı bokeh efektleri de yapmanıza da yardımcı olabiliyor Bununla birlikte, Snapdragon 625 çipi ile karşılaştırıldığında tek eksik 4K video kayıt sonuçta giriş seviyesi bir telefon için kullanılacak.

Bir çip bununla ilgili daha bir çok gelişme var  USB 3.0 artık desteklenmektedir, QuickCharge 3.0 35 dakika içinde % 80 şarj ve Wi-Fi ac de dahil olmuştur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir