Kategoriler
Donanım Haberleri

Note 7’den Dolayı Samsung Katı Batarya Üretimine Geçiyor

Geçen sene Note 7’de büyük sıkıntılar yaşayan Samsung artık bu sıkıntıları yaşamamak için kolları sıvadı geçen sene patlayan cihazlar yüzünden büyük sıkıntılar çeken Samsung yeni bir batarya üzerinde çalışmaya başladılar.

Şuan da kullanmakta olduğumuz bataryaların kimyasallar maddelerden dolayı riskli durumlara yol açtığı için Samsung bu durumu fark ettiği için katı elektrolitler kullanarak bu sıkıntıların üstesinden gelmeye hazırlanıyor.

KATI BATARYANIN ÖMRÜ

Yapılan Bu bataryaların içerisinde sıvı olmaması nedeniyle bu bataryalar da bükülme yada ezilme gibi durumlar söz konusu değil ve bu durum da sıvının  dışarı atılması da mümkün olmuyor ve böylelikle istenmeyen olayların da karşısına geçmiş oluyor.

Katı durum da olan bataryaların içindeki bileşenlerinin cihaz içerisinde daha az yer kaplaması nedeniyle cihaz içerisinde ince olması nedeniyle daha az yer kaplayacak. Diğer bir konu ise bu bataryaların ömrünün 3 yıl olması ve buda kullanıcılar için çok iyi bir durum oluyor.

Bu konu ile ilgili açıklama yapan Samsung SDI firması,yapmış olduğu bu açıklama ile bu katı bataryaların adına çok önemli çalışmalar yapılıp ve çok önemli yol kat ettiklerini açıkladı.

Bu en geç 2018 yılının da  kadar sektöre de kullanılmaya başlanacağını ve bu sıkıntıların bir daha yaşanmaması için uğraştıklarının açıklamasını yaptılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir