Kategoriler
Donanım Haberleri

Kavisli ve renkli bir gelecek: IFA 2017’deki Philips monitörleri

Amsterdam, 29 Ağustos 2017 – Ziyaretçiler, 22 numaralı salonda aralarında geniş bir kavisli ekran koleksiyonunun, hiç olmadığı kadar iyi kontrast ve renk için High Dynamic Range (HDR – Yüksek Dinamik Aralık) teknolojisinin, geleceğin çözünürlüklerinin (8K) ve profesyoneller için etkileyici ekran çözümlerinin bulunduğu heyecan verici yeni Philips monitörleri ürün grubunu keşfedebilirler.

Kavisler, renk ve eğlence

2017-2018 Philips monitörleri ürün grubunun iki ana teması kavisli tasarım ve olağanüstü renk reprodüksiyonu. Philips’in kavisli ekranlarının zaten geniş olan yelpazesine, ölçüleri 27 ila 49 inç arasında değişen daha fazla model de eklendi. Ziyaretçiler, bu ekranların sunduğu artırılmış odaklanma ve sürükleyiciliği ilk elden deneyimleye bilirler – üstelik yoğun geçen bir ticaret fuarının gürültüsü ile çevrilmişken bile.

Dahası, kapsamlı kavisli ürün grubu aynı zamanda en yeni renk teknolojilerini de içeriyor. Philips monitörlerinde bulunan ve kendini diğerlerinden ayıran renk reprodüksiyon teknolojilerinden biri HDR. HDR, genişletilmiş renk derinliği ve parlaklık sunuyor, bu da video ve eğlence için muhteşem bir haber. Peki fuarda başka neler var? Hem ev hem de profesyonel kullanım, örneğin tasarımcılar ve fotoğrafçılar için ilginç olan Ultra Wide-Color ve Quantum Dot teknolojisi de fuarda yer alıyor.

Yeni ufuklara yelken açmak: 8K çözünürlük, bağlantı ve çoklu ekran

4K, ana akım haline gelmeye başladıkça daha yüksek çözünürlüklü Philips monitörleri ufukta belirmeye başladı: 8K. Geleceğin 8K UHD çözünürlüğü, 4K UHD’nin sahip olduğu yatay ve dikey çözünürlüğün iki katına ve toplamda dört kat daha fazla piksele sahip. IFA standı ziyaretçileri, 8K’nin kesinliğini ilk elden deneyimleyebilirler.

4 taraftan çerçevesiz tasarım ise piyasaya çıkacak profesyonel Philips ekranları ürün grubunda yeni bir biçimsel faktör olacak ve tam anlamıyla pürüzsüz bir görünüm yaratarak bu ekranların masalardaki çoklu monitör kurulumları için ideal olmalarını sağlayacak.

Üstelik piyasaya çıkacak profesyonel Philips monitörlerinin çoğu USB-C ile donatıldı ve yeni dizüstü bilgisayar konektörü standardını ve esnek bir çalışma ortamının gereksinimlerini karşılayabilmek için tam kenetleme işlevselliği ve cömert bir bağlantı da sunuyor.

Fuarın gözde ürünlerine dair bazı ayrıntılar:

436M6VBPAB – Piyasaya çıkacak Philips Momentum ürün grubunun bir parçası olan ve eğlence bölümünde görülecek, benzersiz Ambiglow özelliğine sahip bir 4K HDR ekran. Bu ürün, USB-C kenetleme ve eş zamanlı dizüstü bilgisayar şarjı olanağı ile tam anlamıyla bir çoklu görev yürütme ve eğlence çözümü. Bu ekran, üst düzey bir kenetleme istasyonu görevi görebilir ve onu herhangi bir şey ile – en son 4K oyun konsollarından herhangi bir üst düzey grafik işlemcisi tasarımcı bilgisayarına kadar – kolayca kullanabilirsiniz.

328P8K – Bu monitör, yalnızca büyüleyici çerçevesiz bir tasarımı ile değil, aynı zamanda da 32 inçlik geniş ekranda sunduğu göz kamaştırıcı 8K çözünürlük ile de etkiliyor. Üstelik bu ekran, uzun saatler süren profesyonel çalışma boyunca rahatlık amacıyla da hazırlandı. Smart Ergo Base taban, ekranı her pozisyona göre ayarlamayı kolay hale getiriyor ve USB kenetleme işlevselliği ise bütün çevre birimlerinin kolayca yönetimini sağlıyor.

BDM4980 – Çoklu görev yürütenler için yaratılmış, büyüleyici kavisli bir tasarıma sahip UltraWide monitör. 49 inçlik bu güzel ekran,  27 inçlik iki adet monitörün yerine geçiyor. Üstelik bu ekranda bulunan en yeni USB-C kenetleme işlevselliği sayesinde ise bütün çevre birimlerini ekrana bağlamak ve monitörü tek bir kablo ile bütün görüntü ve ses dosyalarını yürüten bir kenetleme istasyonu olarak kullanırken bir yandan da dizüstü bilgisayarı şarj etmek mümkün.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir