Kategoriler
Donanım Haberleri

İPhone simli kılıflar sağlığımızı tehdit ediyor

İPhone simli kılıflar tüm dünyada toplatılıyor. Toplatılma gerekçesi ise sağlımızı tehdit ediyor olması. Şuana kadar 24 vak’a ya rastlandı.

Teknolojinin en önemli gelişimini biz kullanıcılara sunan akıllı telefonlar işlevliğinin yanı sıra tasarımı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Biz kullanıcılar ise gösterişli ve pahalı bu cihazları bir şekilde korumayı tercih ediyoruz. Gerek ekran koruyucular olsun gerekse dış etkenlere maruz kalmamaları için çeşitli dış koruyucular ile zevkimize göre önlemler alıyoruz. Bir çok kullanıcı tarafından tercih edilen koruma yöntemlerinin başında telefon kılıfları gelmekte. Özellikler bayanların tercihi bu yönde daha renkli ve gösterişli olanlarının tercih edilmesi.

260 bin simli kılıf toplanacak

İPhone model telefonlar için özel tasarımlı kılıf üreticisi olan  MixBin firmasının simli İPhone kılıfları ne yazık ki piyasadan toplatılıyor. Mevcut bu simli kılıflar deride tahriş ve yanıklar oluşturduğundan ve ABD de 19 olmak üzere toplamda 24 vak’a da sorun yaşandığından toplatılması uygun görüldü. Firmanın tüm dünyada 260 bin simli İPhone kılıfı olduğu bilinmekte.

Mevcut bu simli kılıflar İPhone 6, İPhone 6S ve İPhone 7 için tasarlanmış içerisindeki bir sıvı yardımı ile telefonun hareket yönüne göre akışkanlık sağlaması ve neticesinde görsel bir şekil oluşturması ile popüler idi. Ancak 24 kişi de görülen bu sorunda cilt de tahriş oluşması ve kılıfta ki sıvının sızması neticesinde deride yanık oluşturması İPhone simli kılıfların toplanmasına neden oldu. MixBin firmasının şuana kadar ki simli kılıfların görsellerine bu link’e tıklayarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Sizde bir İPhone simli kılıf kullanıyorsanız dikkatli olmanızda fayda var..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir