Kategoriler
Donanım Haberleri

iPhone 8’in ekranlarını Samsung üretecek!

Apple ile Güney Kore teknoloji devi Samsung firması arasında devam eden rekabetten sonra ortaya atılan iddia şok etkisi yarattı. Son zamanlarda akıllı telefon piyasalarında yaşanan rekabetten sonra Apple firmasının yeni amiral gemi sınıfında karşımıza çıkacak olan telefonu iPhone 8’in ekranlarını OLED kavisli ekran olacağı ve ekranları da Samsung firmasının üreteceğinin açıklanması şok etkisi yarattı.

iPhone 8 bir çalışan tarafından basına sızdırıldı

iPhone 8 üzerinde uzun zamandır çalışmalarına devam eden Apple firmasının Eylül, Ekim aylarına doğru karşımıza çıkartacağı yeni amiral gemisinde kullanılan ekranının Kavisli ekran olduğunu ve bu ekranlarının üretimini Samsung tarafından yapılacağının duyurulmasına az kaldı. Kore teknoloji devi Samsung’a ekran konusunda 80 Milyon adet sipariş veren Apple firmasının merak edilen iPhone 8 telefonunda ilk detayda bu sayede ortaya çıkmış oldu.

OLED ekran teknolojisinin patentini elinde bulunduran Samsung firmasının üretime hız verdiği ekran konusunda Apple firması ile 9 Milyon Dolarlık bir anlaşma yaptığı ve yakın zamanda seri üretime başlayacağını açıklaması akıllarda bazı soruların oluşmasına neden oldu.

Şu an için 80 Milyon kavisli ekran siparişi veren Apple firmasının yıllık 200 Milyondan fazla telefon sattığını düşündüğümüz zaman iPhone 8’lerin bazılarının Kavilsi ekran bazılarının da yine eski iPhone ekranları ile gelmesi gündeme geldi. Yakın zamanda içerisinde resmi açıklama yapması beklene Apple firmasının bakalım iPhone 8 telefonlarda ne gibi bir değişiklik tercih edeceği merak konusu olmaya başladı bile.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir