Kategoriler
Donanım Haberleri

Grafik Kartlar Hakkında Pratik Bilgiler

PC donanım dünyasının oyuncular için en önemli donanımı olan grafik kart hakkında pratik bazı bilgiler sunuyoruz.

Grafik kartlar bilindiği üzere oyunlardaki FPS akışına en fazla etki eden donanımdır. Bu yüzden de oyuncular için çok önemlidir. Oyun bilgisayarlarında genellikle grafik kartların çok iyi olmasına özen gösterilir. Ancak işlemci, anakarat, RAM gibi donanımların da grafik karta göstereceği uyum son derece önemlidir.

PAYLAŞIMLI PAYLAŞIMSIZ AYRIMI

Günümüzde bazı bilgisayarlarda dahili grafik yongaları kullanılır. Bunlar paylaşımlı grafik kartı olarak lanse edilir. Paylaşımlı grafik kartları da oyunlar için tasarlanmamıştır. Oyunlar için tasarlanan grafik kartları paylaşımsız olarak ifade edilen grafik kartlarıdır. Ancak her paylaşımsız grafik kartı da oyun için tasarlanmış diye bir şey yoktur. Yalnızca paylaşımsızların genel itibariyle daha güçlü olduğunu ve oyun oynamaya daha uygun olduğunu ifade edebiliriz. Bu yüzden bilgisayar alırken grafik karta önem veriyorsanız bu hususa dikkat etmelisiniz.

Günümüzde iki önemli grafik kart üreticisi bulunmaktadır. Bunlan Nvidia ve AMD’dir. Nvidia şuan da Gtx 1000 serisi üzerinde, AMD ise Rx 500 serisi üzerinde çalışmalarını yürütmektedir. İkisinin de birbirine karşı üstünlükleri vardır ancak genel olarak Nvidia pazara daha hakim bir markadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir