Kategoriler
Donanım Haberleri

Google’dan Kendi Kendine Çekim Yapabilen Kamera Ve Fiyatı

Şuan için fotoğrafçılık dünyasında manuel olarak kullanılan bas ve çek yapılmakta Google ise yapmış olduğu yenikler ile yine adından söz ettirmeye başlayacak gibi görünüyor. Artık bas çek devrinin sonu geliyor gibi görünüyor Google’un yapmış olduğu kendi kendine çekim yapabilen kameraları artık görmeye hazırlanmalıyız.

[affiliate_news id=”11490″]

Google’dan bir yenilik daha

Dün akşam ki Google etkinliğinde her zamanki gibi tablet ve telefon ürünleri tanıtımı yapılıyordu. Bunların içinde en ilginç olanı ise Google Clips adındaki kamera bu ürün yapay zeka tarafından kontrol edilen bir sistem ile çalışıyor. Böylece artık kullanıcılar deklanşöre basmaktan kurtulmuş olacaklar Google’ın çıkarmış olduğu bu kamara daha çok ebeveynler ve evinde evcil hayvan besleyenlere için çok güzel geliştirilmiş bir cihaz.

Google Clips özellikleri

Cihaz sesiz ortamda kayıt yapabiliyor  Google kullanıcıları için ise karşısındakilerle ilgilenirken bir yandan da kayıt yapmak zor olduğu için böyle bir sistem getirmiş. Yapay zeka algoritmalarını kendi bünyesine çalıştıran cihaz, ortamı analiz ederek kayıt yapmak için en iyi zamanı seçiyor ve kendini harekete geçiriyor.

http://youtu.be/Br7hZu0WKKQ

İstediğiniz her hangi bir yere yerleştire bileceğiniz bu kamara  12 MP çözünürlüğünde bir sensöre sahip 130 derecelik geniş açı ile çekimler yapabiliyor. Saniyede ise 15 kare filim çekebilme yeteneğine sahip bataryası ise 3 saat kullanım olanağı sağlıyor. Fotoğraf ve video yanında GIF yapabilme özelliğine sahip bu cihaz  16 GB kapasiteli  WiFi veya USB Tip-C üzerinden transfer edilebiliyor Fiyatı ise 250 dolar’dan başlıyor.

Teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir