Kategoriler
Teknoloji

Uberden yeni uygulama

Uber den yeni uygulama.. Uber hakkında birkaç şey ifade etmek isterim. Teknolojinin hızla ilerlemesi ile hayatımıza giren yenilikler bitmeden yoluna hızla devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de Uber.

Uber kullanması çok kolay ve çok olay bir uygulama. Amerika San Francisco’da  2009 yılında ortaya çıkan ve  kullanıcılarına özel sürücülerle özel araç hizmeti sunun bir uygulama. Bu uygulama ile kullanıcılar bulundukları konuma göre özel şoförlü araç ile seyahat etme imkanı buluyor. Üstelik kullanıcılar taksimetre gibi açılış kapanış ve gidecekleri mesafe için ne kadar ödeyeceklerini biliyor ve bunu kredi kartı ile ödeme imkanı bulabiliyor. Bu uygulama şimdilerde sadece İstanbul da uygulamada ve bu durumdan taksiciler pek memnun değil.

Amerika da yapılan çalışmalarda Kamyon nakliye işinden yıllık gelirin toplam 250 milyar dolar olduğu açıklandı. Bunun üzerine Uber yeni uygulamasını, kamyon sahibi ve firmaları nakliye yapacak müşteriler ile buluşturmak için Android ve İOS uygulaması ile çalışan mobil kullanıcıların hizmetine sundu. Bu yeni uygulama ile artık kamyon sahibi kişi yada firmaların nakliye bulmalarında oldukça kolaylık sağlayacağını ve hatta kullanıcılar için de aynı kolaylığın geçerli olduğunu, kullanıcıların yine bu nakliye için ne kadar ücret ödeyeceğini bir tuşla öğrenmeleri bir kaç dakikada ortaya çıkacağı belirtildi. Kısacası hayat cepte desek pek de yanlış olmayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir