Kategoriler
Teknoloji

Türkiye Kritik Savunma Sanayi Teknolojisinde İlerliyor

Türkiye her alanda olduğu gibi savunma sanayisinde  de teknolojinin ön planda olması için kritik adımları atmaya devam ediyor. Bundan böyle olaya sadece bak izle ve al politikası ile değil araştır geliştir ve üret şeklinde yaklaşacağının sinyallerini vermeye başladı.

Savunma sanayi için kritik adımların atılacağı yönün de bilgi veren Savunma Bakanımız Fikri IŞIK bundan böyle dışarıya bağımlılığımızın tamamen ortadan kalkması için kritik teknolojileri biz geliştireceğiz dedi. Bu iş için Türkiye’nin çok yetenekli mühendisleri olduğu yönünde bilgi veren bakan Işık, bizim için önemli olanın dışarıya bağımsız olarak ürettiğimiz silahların tamımını yapabiliyor olmamızdır bu yüzden memleketimizde bu konuda başarı sağlayacak çok mühendisimizin olduğu için şanlıyız dedi. Bir örnek vererek konuya açıklık getiren Işık, uçağı yapıyorsunuz fakat motoru dışarıdan alıyorsunuz. Eğer tedarik’in de sıkıntı varsa uçağı uçurmanız mümkün olmuyor. Bu yüzden kritik yerlerde üretim teknolojisini hızla iyileştirmemiz gerekmekte yani uçağın kendisini yapıyorsak motorunu da kendimiz yapmalıyız ki arka kapının derdine düşmeyelim. Bu gelişmelerin en büyük destekçisi ve kararlılık sergileyen sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a teşekkür ederek şöyle dedi. “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda yaklaşımı hepimiz için güç kaynağıdır”

“KENDİ UÇAĞIMIZI YAPMAKLA İLGİLİ PROGRAMIMIZI BAŞLATTIK”

Işık, “Artık kendi uçağımızı yapmakla ilgili programımızı başlattık.” diyerek bundan böyle uçağımızın her bir kritik parçası namerde muhtaç kalmadan kendimiz üreteceğiz ve bununla ilgili her gün yeni bir adım atıyoruz şeklinde açıklamada bulundu. Işık şuan için yerlilik oranımızın %60’lar da olduğunu vurgulayarak niteliğimiz ise %24’ler de idi. Hedefin %80’ler olduğunun da altını özellikle belirterek niteliliğin de oldukça yükseldi dedi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir