Kategoriler
Teknoloji

Teknoloji ve Tüketim Çılgınlığı

Dijital çağ olarak adlandırılan milenyum yılı bizlere dev projeler, dev yatırımlar ve beraberinde dev kapsamlı teknoloji ürünleri sundu.

Sunulan teknoloji ürünleri insanın ihtiyaçlarına göre şekillenerek hayata inanılmaz katkılar, kolaylıklar getirdi. Haberleşme anlamında devrim yaratan internet ve cep telefonu icatları ile anında iletişim yolları keşfedildi. Bu kapıların açılmasıyla teknoloji ve makineler robotlaşmaya varan yeni yeni gelişmelerle gündelik hayatımızın artık ayrılmaz bir parçası.

Teknolojik gelişimler

Hayatın ayrılmaz parçaları olan teknoloji ürünleri, sunulan binlerce özelliği ile yeniliklere kapı açtı. Özellikle cep telefonu sektöründe Apple ve Samsung firmalarının kızışan rekabetleri, yeni yeni telefonların üretilmesini hızlandırdı. Neredeyse her yıl yeni versiyon cep telefonları üreten bu firmalar ciddi bir alıcı potansiyeline de sahip. Bu cihazları almak için ise giderek artan ekonomik değerleri gözden çıkarmamız gerekiyor.

Benzer biçimde bilgisayar sektöründe faaliyet gösteren Intel ve Asus firmalarının kızışan rekabetleri yeni ekran kartları, işlemciler, ekran kartı modelleri üretimine yol açıyor. Değişen, yenilenen parçalar yeni bilgisayarlara, yeni tasarımlara zemin hazırlar hale geldi. İnternet üzerinden yapılan e-ticaret hacminin 70 milyar dolara ulaşmasında da teknoloji çılgınlığı faktörü etkili oldu.

Teknoloji çılgınlığı terimi bir markanın ya da bir ürünün sürekli olarak yenilerinin alınması arzusudur. Çıkan her yeni ürün doğal olarak öncekini eski kategorisine sokuyor. Eski kategorisine giren ürünler yeni kategorisine giren ürünle karşılaştırılıp iyi ve kötü özellikler ortaya çıkarılıyor. Hal böyleyken bir süre sonra yetersiz gelmeye başlayan ürünlerin elde çıkarılması icap ediyor.

Bir teknoloji ürününün yetersiz gelmesinde yeni çıkan ürünlerin etkisi olduğu gibi, internet teknolojilerinde yaşanan hız değişimleri de etkili. Yeni platformlarda daha hızlı, daha etkili çalışan sistemler nedeniyle önceki ürünlerde ciddi yavaşlamalar, depolama alanı sorunları ve çözünürlük problemleri yaşanmaktadır.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir