Kategoriler
Teknoloji

Teknoloji tarihinde bugün (14.08.2017)

Gün geliyor zaman geçtikte gelişen teknolojiyi takip etmekte zorlanıyoruz. Peki, teknoloji tarihinde bugün olanlar neler hiç merak ettiniz mi? Dilerseniz tarihte bugün olanları inceleyelim.

Teknolojik gelişmeleri takip etmek adına güzel bir proje başlatmış oluyoruz. Tarihte bugün neler oldu, gelişen teknolojinin tarihteki boyutuna doğru uzanmanın tam zamanı. Dilerseniz hep birlikte tarihte bugün neler olduğuna dair bir tarihe doğru uzanalım.

14 Ağustos teknoloji tarihi

Bu tarihte yani geçmiş olan 14 ağustos zaman diliminde teknolojik gelişmeler neler kaydetmiş Enzo Ferrari hayatını kaybetmiş, İlk Hidrojen bombası icat edilmiş, türkiyenin il cam fabrikası açılmış, tarihte ilk defa plakalar kullanılmaya başlamış.

Enzo Ferrari hayatını kaybetti

Tarihte bugün Ferrari kurucusu olan aslında kendisi yarış pilotu olan Enzo Ferrari hayatını kaybetti. Enzo Ferrari’nin ölümünden bu zamana tam 129 yıl geçti.

Enzo Ferrari

İlk Hidrojen bombası icat edildi

Her ne kadar istenmeyen bir buluş olsa da Ruslar tarafından icat edilen Hidrojen bombası, Yüksek yıkıcı bir yapıya sahip olan bombanın icat edilmesinden bu yana 64 geçti.

hidrojen bombası

Türkiye’nin ilk cam fabrikası kuruldu

Türkiye de Selüloz ve Kağıt fabrikalarını işleten (SEKA) tarafından kurulan cam fabrikasının kurulmasından bu yana tam 83 yıl geçti.

türkiyenin ilk cam fabrikası

İlk plaka kullanılmaya başlandı

ilk plaka

ilk kez Fransa’da başlayan Plakalar tüm dünyada kullanılmaya başlandı o tarihten gecen zaman dilim 128 yıl olarak tarihe geçti.

Tarihte bugün teknolojik gelişmeler bunlar her gün sizlerle bu tarihi yaşatmak adına yeni haberlerle birlikte karşınızda olacağız bizi takip etmeye devam edin.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir