Kategoriler
Teknoloji

Teknoloji Bankası için BM heyeti Türkiye’de

Uluslararası Teknoloji Bankası için Türkiye ye gelen BM heyeti Gebze de incelemelerde bulundu. Bu yıl içerisinde faaliyete geçmesi beklenen Teknoloji Bankası için imzaların atılması bekleniyor.

Kurulması planlanan Teknoloji Bankası için açıklamada bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, az gelişmiş ülkelerin bilim,sanayi kapasitelerini güçlendirme adına bu yıl içerisinde faaliyete geçirilecek olan Teknoloji Bankası çalışmaları için BM heyetinin konum belirleme değerlendirmeleri için ülkemizi ziyarete geldiğini vurguladı.

Yapılacak çalışmaların neticesinde bu yıl içerisinde karşılıklı imzaların atılması ile yerleşkenin belirlenmesi ve çalışanların alınma işleminin başlanacağını bildirildi. Kurulacak Teknoloji Bankasına döner ülke olan Türkiye ilk 5 için yıllık 2 milyon dolar yatırım yapacak. Finansal destek gönüllü yatırım şeklinde işleyecek. Bankanın kurması ile BM üye ülkelerinde tam desteğini alacak. Bu arada Teknoloji Bankasına da büyük Teknoloji devi olan firmaların da destek vermesi beklenmekte.

Teknoloji bankası eğitim verecek

Kurulacak olan Teknoloji Bankasının faaliyet hedefinin öncelikle en az seviyede gelişmiş ülkeler için ihtiyaç analizi yapılacağı ve bu doğrultuda hizmet sunacağını açıklandı. Bakan Özlü, en az gelişmiş ülkelerin bilim teknoloji politikalarının geliştirilmesi ve bunların yönetim mekanizmalarının geliştirilmesi ayrıca bu konuda verilecek eğitim ile dünyadaki gelir ve kalkınma arasındaki adaletsizliği minimize etmesi açısından yapılacak bu faaliyetin son derece verimli olacağına Türkiye’nin de bu yöndeki oluşumlara tam destek vereceğini dile getirdi.

Yapılan bu ziyaretin amacı doğrultusunda BM heyetinin, Türkiye ve BM arasında ev sahibi ülke anlaşması hazırlanması ve imza edilmesi için ülkemizi ziyaret ettiği belirtilmekte. Antlaşma sonrası bu yıl içerisinde gerekli çalışmaların başlatılacağı ve yıl içerisinde faaliyete geçeceği belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir