Kategoriler
Teknoloji

Solar Probe Plus Uzay Aracının Hedefi Güneş Olacak

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) son yıllarda uzay keşiflerini hızlandırdı. Jüpiter ve Mars keşiflerinden sonra şimdi hedef çok daha büyük: Güneş!

Güneşe nasıl ulaşacak

NASA tarafından bugün fırlatılacak olan uzay aracının hedefi, 2018 yazında Güneş’e ulaşmak… Solar Probe Plus uzay aracının görevi, Güneş’in Korana adlı taç küresini inceleyerek nasıl ısındığına dair bilgiler toplamak. Bugün Türkiye saatiyle 18.00’de düzenlenecek basın toplantısının ardından Solar Probe Plus, Güneş’e doğru yola çıkacak. Güneş’in dış çeperine yolculuğa çıkacak olan uzay aracının görevleri toplantıda netleşecek…

Güneş’in atmosferine yaklaşacak olan keşif aracı, uzay araştırmalarında ilk kez bu kadar sıcaklığa maruz kalan olacak. NASA basın toplantısı resmi internet sitesinden canlı yayınlanacak. İddialara göre Güneş’in atmosferinde sıcaklık tam 500 bin derece ve üzerinde! Ayrıca dış çeperinin sıcaklığı iç kesimlerden çok daha sıcak. Bunun nedeni de araştırılacak.

Güneş rüzgarı atmosferden dünyaya yayılıyor. Plazma dalgası dünya yaşamını etkiliyor. Solar Probe Plus uzay aracı, Güneş’in yüzeyinden 6.4 milyon km uzaklıktaki yörüngeye oturacak. Bu denli mesafe bile yoğun ısıyı almak için yeterli.

Güneş’in dış atmosferinin inceleneceği bu araştırmada, uzay aracı şimdiye kadarki en sıcak ve radyasyon dolu keşfine çıkacak. Bu araştırmayla yıldızlarla ilgili merak edilenler de öğrenilecek. Solar uzay aracı 1400 derece sıcaklığa maruz kalacak ancak karbon bileşimli ısı kalkanı 11.5 cm kalınlığında olacak…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir