Kategoriler
Teknoloji

Robot Köpek Modeli: SpotMini

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte  robot sektöründe gelişmeler yaşanıyor. SpotMini ismi ile geliştirilen bir köpek bizlere merhaba dedi. Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan robot köpek SpotMini oldukça başarılı bir grafik izliyor. Daha önce geliştirilen modellerle karşılaştırıldığında vücudu ve bacaklarının bir önceki nesile göre daha iyi olduğu söyleniyor.

Boston Dynamics robot firması tarafından geliştirilen robot için bir teaser tanıtımı yapıldı.Gördüğünüz gibi SpotMini‘nin bir kafası yok. Bunun yerine gövdeye bağlı   geniş görüş açılı bir kamera sistemi mevcut. Köpeğin hareketleri incelendiğinde gayet atletik ve gerçekçi. Fonksiyonlarının geliştirilmesi ile bir çok görevde kullanılabilir hale gelebilir. Ordular bu tür robotlara ilerleyen zamanlarda ihtiyaç duyacak gibi.

Genel olarak incelendiğinde ise bir yandan sevimli bir yandan ise ürkütücü gelen SpotMini duygu karmaşasına sebep olabilecek cinsten üretilmiş. Herkes böyle bir robota sahip olmayı ister sanırım ancak ne kadar güvenli onu kestirebilmek pek kolay değil. Gelişen teknoloji ile her ne kadar kontrol sağlansa da devreden çıkan robotların felakete yol açabilecekleri biliniyor. Robotik  sektörünün gelişmesi ile birlikte ortaya çıkabilecek tehlikelerden dolayı geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler konferans çağrısı yaparak, robotik sektöründe dikkatli olunması gerektiğini belirtmişlerdi.

Tanıtım videosunda gördüğünüz gibi robot köpek spotmini’nin hareketleri, dönüşü gayet iyi. Peki siz bir robot köpek ister miydiniz ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir