Kategoriler
Teknoloji

Qualcomm’dan Scyfer Atılımı!

Mobil üretici olarak bilinen Qalcomm bir atılımda bulunarak yapay zeka firması olan Scyfer firmasını satın alarak kendi bünyesine kattı. Qualcomm firmasının gelişen teknolojiyi üretici konumundaki bünyesine entegre ederek öncü olmayı ve gelişimi yükselmeyi hedeflemesi üzerine bu alanda ilk adımını Scyfer firmasını satın alarak gerçekleştirdi.

Scyfer Yapay Zekası Geliyor!

Yapay zeka üretimi alanında oldukça deneyim sahibi olan Scyfer firması bu zamana kadar anlaşma dahilinde hemen her firmaya bu hizmeti vermekteydi. Qualcomm mobil üreticisi de alanında bu kadar başarılı olan bir firmayı bünyesine katarak ve satın alarak yalnızca kendisi için çalışma durumunu başlatmış oldu.

Scyfer yapay zeka üretim firması, anlaşma dahilinde merkezi bulunan Amsterdam’da bulunmaya devam edecek. Bu firmanın kurucu olarak bilinen Dr. Max Welling hem şirket bünyesinde aktif olarak kalmayı sürdürecek hem de Amsterdam Üniversitesi’nde profesörlük hayatına devam edecek. Satın alım işleminden sonra Scyfer firması adına değişiklik gösteren tek etmen, yine Amsterdam’da bulunan QUVA laboratuarında Qualcomm teknik ekibiyle birlikte çalışacak olmaları.

Yapay Zeka Üretiminde Çalışmalar Başlatıldı

Mobil cihaz tabanlı olarak yapay zeka üretiminde çalışmalar başlatmış olan Qualcomm firması, bu alanda çıkarmış olduğu cihazların gelişimi adına Scyfer firmasının tecrübesinden ve teknik ekibinin bilgisinden fazlaca yararlanacak. Snapdragon 835 adıyla üretmiş olduğu yapay zeka işlemcisine Scyfer firmasıyla yeni bir boyut getirmeyi amaçlayan firmanın bu amacının ileriki dönemlerde sonuç getirip getirmeyeceğini hep beraber yakın zamanda göreceğiz.

THN – teknolojihaberim.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir