Kategoriler
Teknoloji

MPT-76 Milli Piyade Tüfeği İçin Teşvik Tamam

MPT-76 Milli Piyade Tüfeği için teşvik kararı Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edildi. Projede yer alan Kalekalıp üstlendiği projeyi yerine getirebilmek için teşvik müracaatında bulunmuştu. Onay Ekonomi Bakanlığından geldi ve artık MPT-76 Milli Piyade Tüfeği teşvik kapsamına girdi. 

Türkiye’nin ilk özgün tasarımı olan ve hafif silahlar alanında bulunan MPT-76 Milli Piyade Tüfeği projesin de görev alan Kalekalıp Makina ve Kalıp Sanayi AŞ’nin (Kalekalıp) yapacağı yatırım için müracaat etti ve gelen olumlu haber ile artık Devlet tarafından  teşvik mekanizmalarıyla desteklenecek.

Kalekalıp Proje Kapsamında Ne Yapacak

Modern piyade tüfeği olan MPT-76 Milli Piyade Tüfeği parçalarından yılda 3 bin adet üretim taahhüdü yanı sıra şirket aynı zamanda da yılda 120 insansız hava aracı Drone, 35 bin yivli tüfek üretimi ve bin 310 ton savunma sanayine yönelik sistem ve parça gerçekleştirecek.

Şirket bu proje kapsamında yaklaşık 24,5 milyon TL yatırım yapacak. Alınacak yeni makina ve teçhizat için 4,5 milyon TL ödeme yapılacak ve proje kapsamında 48 kişiye iş imkanı sunulacak.

Teşvik İçeriğinde Ne Var

Onanan bu teşvik ile Devlet Kalekalıp için gümrük vergisi muafiyeti, 7 yıl süre ile sigorta prim desteği, yüzde seksen vergi muafiyeti,yüzde kırk yatırım katkısı,faiz desteği ve KDV muafiyeti gibi imkanlardan faydalandıracak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir