Kategoriler
Teknoloji

Microsoft işten çıkarmalar kapıda

Microsoft uzun zamandır personel eksiltme haberleri ile çalkalanıyordu. Resmi açıklamada bulunmayan Microsoft yetkilileri rakipler ile daha iyi mücadele edebilmek için personel sayısında indirime gidiyor.

Dünya teknoloji devi Microsoft yakın zamanda işten çıkarmaların yaşanacağı bir marka olarak gündeme gelebilir. Microsoft’un buluta odaklanmak üzere yeniden yapılanma içerisine gireceği ve bu sebeple de personel sayısının en az yüzde onluk kesiminin iş akdinin fesih edileceğini bildirdi.

Henüz resmi bir açıklama yok

Resmi bir açıklama yapmayan yetkililerin işten çıkarmaların Google ve Amozon gibi rakiplerinin karşısında büyüme olanaklarının olduğu yönünde. İşten çıkarmaların resmi bir rakamı telaffuz edilmezken yapılan tahminlere göre bu rakamın 3.000 kişiyi kapsayacağı öngörülmekte.

Microsoft’un bulut ve sunucu işi son verilere göre oldukça önemli kar marjını yakaladığı belirtilirken sadece Azurenin geçtiğimiz çeyrekte karını yüzde 93 arttırdığı dikkatleri çekiyor.

Bir çok firma büyüme projelerinde gelişen iş hacmine göre personel sayısını attırırken Microsoft tam tersi hareket ediyor. İşten çıkarmalar ile Microsoft’un yeniden yapılanma sürecini hep birlikte göreceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir