Kategoriler
Teknoloji

Kıyamet Kasası ile veriler güvende!

Nükleer felaket gibi durumlarda insanlığın varoluşuyla ilgili kayıtların güven içerisinde saklanması Kıyamet Kasalarında.
İnsanlığın nükleer felaket gibi yok oluşunun ardından bütün verilerin saklanması için elde edilen kayıtların saklanacağı Kıyamet Kasaları Kuzey kutbunda Norveç cıvarlarında donmuş bölge olan Svalbard adasında yer alacak.

Kıyamet kasaları 2 kasadan oluşmaktadır. Bu iki kasa insanlığın varoluşu ile ilgili verileri barındıracak bir mirasdır.

Bu iki kasa SVALBARD adasındaki bir dağın içerisine 2008 yılında yerleştirilmiştir.Kıyamet kasaları tüm dünyadan tohum örneklerını barındırmaktadır. Sıfır derecenin altında barındırılan tohum numuneleri ile insanlığın gelecek kaynağı gibi görülmektedir.
Yani çeşitli sebeplerden veya nükleer bir facia sonucu yok olan buğday , arpa ve mısır gibi tohumlar bu tohum kasası gibi adlandırılan barınaklarda bulunmaktadır.Bu kasalar tam 2.5 milyar yıl saklama kapasitesine sahiptir.
Şuan için tüm dünyadan alınan yüzbinlerce tohum bu depolama kasalarında bulunmaktadır.

Kısa süre önce hayata geçirilen diğer bir kasa ise ARKTİK adı verilen dünya arşivi bulunmaktadır. Arktik kasalarında ise dünyanın en önemli ve kitapları, hikayeleri ve dökümanları bulunmaktadır.
Bu kasalara devletler, kişiler, özel şirketler binlerce nesil için veri saklayabilecekler.

Temel olarak sayısal değil analog şekilde saklanacak olan veriler, bu sayede siber saldırılar ve hack’lemelere karşı daha güvende olacak. Verilerin fiziksel olarak taşa oyulmuş gibi film makaralarına depolandığı belirtiliyor.
Yeni kasanın şimdiden Brezilya ulusal arşivinden dokümanlar içerdiği, ayrıca Meksika’dan da çeşitli materyaller barındırdığı ifade edilmektedir.

Yeni dünya projeleri ile hızla gelişen teknoloji geleceğe yatırım yapmanın her gün yeni oluşumlarını sergilemektedir.
İnsanoğlunun yeni Kıyamet kasalarına umarız hiç ihtiyacı kalmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir